Съветник от ГЕРБ предлага да искаме помощ от Бойко Борисов

* И в трите предложения на Мичо Генковски - отчетлива критика към местната управа * „Ние сме малко като пасивни наблюдатели, което крие опасност от един скорошен социален взрив в Троян”

НА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В ТРОЯН (25 февруари) общинският съветник от мнозинството Мичо Генковски (ГЕРБ) направи неочаквано тройно предложение, в което доста отчетливо прозвучаха (само)критични нотки към троянската управа. Съветникът поясни, че сега само набелязва проблемите, а на следващата сесия смята да ги постави официално (вероятно това означаваше, че ще внесе предложенията си писмено по установения ред и те ще трябва да бъдат подложени на обсъждане и гласуване – бел. Т21).

ПЪРВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ на г-н Генковски бе за подкрепа на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян); по-точно – системно да се заделят общински средства за закупуване на медицинско оборудване и кадрово обезпечаване на здравното ни заведение. Изречено бе предупреждението, че след като изпитващата в момента сериозни затруднения областна болница в Ловеч се оправи, за МБАЛ – Троян ще стане още по-трудно, понеже здравната реформа върви в посока на закриване на по-малките (общинските) болници за сметка на по-големите (областните и университетските) и тази заплаха няма да ни подмине.

ВТОРОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ бе да се сформира троянска делегация начело с кмета Минко Акимов, която да се срещне с Бойко Борисов и с оглед на критичната ситуация в нашата община (след фалита на няколко големи предприятия и рекордния ръст на безработицата) да поиска от премиера насочване на инвеститорски интерес към нас. Г-н Генковски даде пример за подобно успешно икономическо лобиране – при скорошното посещение на г-н Борисов в Англия британски инвеститори били насочени към Стара Загора.

ТРЕТОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ бе да се проведе специална открита сесия на Общинския съвет, на която пред троянското гражданство да се поставят основните проблеми на Троян и общината и да се дискутират възможностите за излизане от кризата; с други думи – местният парламент да стане инициатор на общоградски дебат, на който да се търсят консенсусни варианти за излизане от задънената улица, в която се намираме в момента.

„НИЕ СМЕ МАЛКО КАТО ПАСИВНИ НАБЛЮДАТЕЛИ, което крие опасност от един скорошен социален взрив в Троян”, твърде критично към колегите си съветници и изобщо към местната власт и съвсем неоптимистично завърши Мичо Генковски.

Т21

П.П. В имейл до редакцията в неделя (7 март) г-н Генковски поясни, че няма намерение да внася предложенията по обичайния ред и да ги предлага за гласуване на редовна сесия на Общинския съвет (ОбС). Но счита, че "общинските съветници и кметската управа следва да помислят сериозно по тяхната реализация". Това би могло да стане на една извънредна сесия на ОбС, която "може да е с разширен формат с участието на експерти или във формат на общоградско събрание" и на която "тези и много други въпроси да бъдат разисквани и се стигне до общоприемливи идеи".

4 коментара:

Анонимен каза...

г-н Генковски сега ще стане враг на местните "олигарси" ,които повече от очевидно се опитват да превърнат Троян във феодално владение.
Хора които години са плащали на Екник сега и на Акимов за да прогонят всякви външни мераци за раздвижване на града ни.

Анонимен каза...

Ще ги видим тези "предложения" дали все пак ще бъдат внесени и гласувани на сесия. Пък и дали някои ще ги вземе впредвид. Напълно съгласен съм с първия коментар. Някои местни величия нямат интерес Троян да върви или пък някои от отвън да инвестира тук.

Анонимен каза...

Според мен този е само на приказки. И той както много други изреди всички възможни партии. Май само дърдори като за пред хора.

Евдокия Андреева каза...

Г-н Генковски е бил член на БКП. След 1989г не е членувал в никоя политическа партия. Не е бил член на БСП. Дори има критични публикации към политиката на тази партия, поради което нейни симпатизанти често му се зъбят. Генковски не е член, доколкото знам и на партия ГЕРБ. Той само е избран за съветник от тази партия.Имам впечатление, че истински е разтревожен за бъдещето на Троян. Затова споделям мнението му.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |