Напук на кризата

* Председателката на настоятелството д-р Бузева даде подробен отчет за изразходването на миналогодишната сума * Директорката Розалина Русенова: „На всички, които подкрепят нашите деца, благодарностите ни!”

НА ТРАДИЦИОННИЯ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОКТЕЙЛ, който най-голямото троянско училище СОУ „Васил Левски” организира във връзка с патронния си празник (19 февруари, „Троян Плаза”), председателката на Училищното настоятелство д-р Росица Бузева даде подробен отчет как са изразходвани средствата, събрани на миналогодишното благотворително парти. Цялата сума от 4825 лв. (след приспадането на разходите по събитието) е използвана за подкрепа на талантливи и нуждаещи се деца от школото: 400 лв. за обучение на двама ученици в космическия център на НАСА в Турция, парични премии от по 360 лв. за 8 абитуриенти, изгубили родител, 230 лв. за керамични медали с лика на Апостола, 150 лв. индивидуална награда за първенеца на Випуск 2009, 300 лв. за награди в различни състезания, 1172 лв. за награди при годишния акт на 24 май. Към всичко това членове на настоятелството са дарявали нееднократно и лични средства за една или друга добра кауза - например инж. Лилия Цанкова за поредна година осигурява тоалет за бала на една зрелостничка; г-жа Цанкова ще го направи и сега, като към нейната инициатива този път се присъединяват и останалите настоятели, които заедно ще зарадват с премяна за бала двама абитуриенти. Д-р Бузева открои и щедрите помагачи, неотказващи подкрепа за децата на СОУ „Васил Левски” – „Рико Стил”, „Общински пазари”, „ВиК – Стенето”, „Търговия Троян”, партия ВМРО, Найден Найденов, Теодора Дудева („Орифлейм”)…

УСПЕШЕН БЕ И СЕГАШНИЯТ благотворителен коктейл на голямото СОУ, този път организиран от училищното ръководство начело с директорката Розалина Русенова. Напук на кризата събраната сума не бе малка – 4270 лв. От тях 2640 лв. от томболата и благотворителния търг, водени вещо от бизнесмена Христо Ковачев (сред разиграните на търга предмети имаше и уникален народен музикален инструмент от далечно Перу и дървена африканска скулптура, осигурени от фирмата на прочутия български пътешественик и наш земляк Миро Нанков), 1040 лв. от благотворителната кутия, 571 лв. целево за абитуриентите. „На всички, които подкрепят нашите деца, благодарностите ни!”, обърна се към дарителите г-жа Русенова.

Т21


6 коментара:

Анонимен каза...

Всичко хувабо де, но аз все си мислех, че СОУ Климент Охридски е по-голямото училище. Нужно е само да застанеш пред самото училище и се вижда ясно. Вече няколко пъти виждам по троянски издания да се лансира СОУ Васил Левски, като най-голямото Моля да ми обясните кое му е по-голямото на СОУ Васил Левски ???? Знам, че това едва ли е най-важния и умния коментар който се пише тук, но просто ми е интересно.

Анонимен каза...

е нали шуменската кадъна е чорбаджийка на Васил Левски,така че какво друго очакваш?

Генадий Маринов, Т21 каза...

В ОТГОВОР НА ВЪПРОСА ПО-ГОРЕ: В определението "най-голямото" няма нищо тенденциозно. Става дума за брой на учениците - в момента СОУ "Васил Левски" е училището с най-много ученици на територията на община Троян, безспорен факт е, и затова пишем, че е най-голямото училище. Напълно обективен критерий. А кое е най-доброто училище и какви са критериите за най-добро училище - е сложен и, казано по-завъртяно, комплициран въпрос. Със сигурност обаче СОУ "Васил Левски" в момента е най-добре уреденото и най-европейско откъм материална база троянско училище. Въпросът на въпросите пък е къде са най-добрите учители и къде се работи най-качествено, но това ние не можем да кажем. Друг безспорен факт - тълпи троянски ученици всяка година поемат към ловешката Езикова (ГЧЕ "Екзарх Йосиф Първи"), което със сигурност не е случайно и не говори особено ласкаво за троянското образование (както не е случайно, че Американският девически колеж, предшественик на ловешката Езикова, е основан не къде да е, а в ... Троян и троянци насила го прогонваме; както казваше един приятел, простотията е по-лоша от лошотията, а пък когато двете са в комплект, виждаме какво става).

Анонимен каза...

май сам си отговаряте госин Маринов на въпросите...ще си позволя да добавя че на последната снимка от материала стои една особа която беше 12 години зам кмет на Троян и в комплект с началника и върнаха Троян в началото на миналия век.факти и доказателства колкото искате,а и лично Вие отделихте доста време на първото доказателство за престъпленията им излязло наяве,напук на прикриването му...всъщност,колелото започва да се завърта полека и всичките престъпления на комплекта Енкин и Русинова ще излязат наяве,и не защото гражданството ни ги принуждава а защото новите управници искат и те част от баницата и няма как да премине всичко тихо и кротко по схемата -4 години вие,сега 4 години ние...

Анонимен каза...

За мен СОУ Климент Охридски е проектирано, като училищна база да е много по-напред от всички останали училища - басейн, голям двор, много училищни стаи, салон, голям стол за закуски и т.н. За мен факта, че в СОУ Васил Левски учат повече ученици и че там материалната база е най-добра е повече от странен. Предполагам всичко това се дължи на напъните на някои хора да се тупат в гърдите колко са велики, но незнам дали учениците ще спечелят от това.

Анонимен каза...

"Друг безспорен факт - тълпи троянски ученици всяка година поемат към ловешката Езикова (ГЧЕ "Екзарх Йосиф Първи"), което със сигурност не е случайно и не говори особено ласкаво за троянското образование." Мисля обратното - говори доста ласкаво за троянското образование, подготвило тези "тълпи" да си вземат добре приемните изпити и да продължават успешно напред.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |