В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ: Илиян Пеевски вини останалите в некадърност, размахва от трибуната кюфтета и пържоли

* Кольо Кацаров (БСП): „Крайно време е да се сложи точка на всичко това”

ПОСЛЕДНАТА ЗА 2009 Г. СЕСИЯ на Общинския съвет в Троян (17 декември, четвъртък) започна по познатия и превръщащ се в неизбежна традиция начин – с декларация на лидера на 3-членната съветническа група на партия „Атака” и лидер на троянската атакистка структура инж. Илиян Пеевски. Традиционно бе и посланието в речта на г-н Пеевски – обвинение в политическа и управленска некадърност на всички останали и величаене, без излишна скромност, на собствената значимост (лично негова и на „Атака” като цяло), подготвеност, правилност и т.н. Формалният повод за атакистката декларация пък бе преполовеният управленски мандат (макар на всички в залата – и съветници, и гости, да бе ясно, че с повод и без повод декларация ще има – бел. Г.М.).

ИНЖ. ИЛИЯН ПЕЕВСКИ ПОДЧЕРТА
, че оценката му за управлението на Общината през изминалите две години напълно съвпада с оценките (му) за първите 100 дни и за първата година. И определи това управление като „опит за управление”, а малко по-късно доуточни и задълбочи оценката си, наричайки го „некадърно” и визирайки както кметската администрация, така и управляващото мнозинство в Общинския съвет. Главният аргумент за тежките квалификации към управляващите – че нямат управленска стратегия и програма и че не слушат какво им казва „Атака” и лично инж. Пеевски.  

 АТАКИСТКИЯТ ВОДАЧ ОБЪРНА специално внимание на ситуацията в местния парламент. „Мълчаха като пиленца”, бе определението му за съветниците от управляващата коалиция (ГЕРБ и десния алианс „Избор за Троян”). Към осемте съветници от БСП тонът бе някак по-деликатен, но се намекна, че те не са никаква опозиция; а въпросната оценка доби още по-голяма категоричност със заявлението, че „единствената опозиция в този Общински съвет сме ние („Атака”)”. Инж. Пеевски обясни още, че докато по време на изборите (местните и всички други) „Атака” раздавала на хората политическата си програма, от ГЕРБ примамвали народа с пържоли, а от БСП – с кюфтаци. Това бе и нагледно илюстрирано – от една найлонова торбичка г-н Пеевски извади първо истинска пържола (вероятно свинска – бел. Г.М.), а после и едно кюфте (печено на скара – бел. Г.М.) и ги размаха от трибуната.

НАКРАЯ ЗАГОВОРИХА ЦИФРИТЕ: инж. Пеевски обяви, че според проучване, направено от „Атака”, 46,5% от работата в Общинския съвет – Троян през изминалите две години е вършена от „Атака” (разбирай от г-н Пеевски – бел. Г.М.); т.е. – предложения, изказвания, реплики, дуплики, декларации и т.н.

СЛЕД АТАКИСТКАТА ИЗЯВА ОБАЧЕ неочаквано за мнозина думата взе лидерът на групата съветници на БСП, шеф на общинската структура на червената партия и бивш председател два мандата на ОбС – Троян Кольо Кацаров, който категорично оспори изводите на инж. Пеевски. Нещо повече – г-н Кацаров в прав текст нарече споменатите 46,5% атакистко участие „загубено време за Общинския съвет”. Социалистът отиде още по-далеч, заявявайки, че е „крайно време да се сложи точка на всичко това”. И че в тази зала (на ОбС) трябва да влизат само адекватни хора.

ПО-НАТАТЪК КОЛЬО КАЦАРОВ КАЗА
, че истинската опозиция в момента е БСП, но тя „не вади пържоли и кюфтаци и други подобни глупости”. Накрая лидерът на червените отправи доста труден политически въпрос към „Атака” (Троян) и лично към лидера й инж. Илиян Пеевски. Г-н Кацаров напомни, че в национален план партия „Атака” и водачът й Волен Сидеров са основният управленски партньор на ГЕРБ и Бойко Борисов; и се обърна към троянските атакисти с думи, които прозвучаха някак риторично: „Вие „Атака” ли сте или някаква друга партия?!”.

Генадий Маринов 

13 коментара:

Анонимен каза...

Този, меко казано, изпркал човек , само прави циркове в общинския съвет. Слушам го по радиоточката и ми става смешно, ако всичко това не беше много тъжно. Дори веднъж отидох на една сесия, само заради него. Ей така, да се убедя със очите си-истина ли е това което става в залата.Май ще излезе вярна приказката, че дребен човек-комплексиран човек. И както обича да казва той ,, Бог да пази България ,, само, че от такива като него.

Анонимен каза...

Ами виж бе господин коментиращ- необразован селянин като толкова не ви харесва Илиян Пеевски нали сте си избрали д-р инж. арх. адвокат милиционер Акимов за кмет. Какво толкова плюете против Илиян? Колю от Балабанското няма да го коментирам. Този капацитет имаше възможност няколко мандата да покаже на какво е способен. Все пак беше председател на ОБС Троян два мандата. Видяхме го и него. Та скъпи троянци продължавайте да живеете в най-скъпия за живеене град в България с най-високите местни данъци без пътища,без газ,без ОУП(ако знаете какво е това) и без заводи. С най-висока вече безработица и най-малко спечелени стотинки от европейските фондове. Ти и такива като теб си заслужавате съдбата!

Анонимен каза...

Всичките са от един дол дренки , какво свястно и кадърно нещо се направи в Троян.

Анонимен каза...

Наистина е много странно и смешно да обвиняват за каквото и да било Илиян Пеевски. Даже да допуснем,че той е неподготвен или пък недостоен и нечестен. Той е в опозиция. Защо някой не попита този наглец Кацаров какво свърши БСП в Троян през последните 20 години? Май същото каквото ставаше и на национално ниво! И никой не търси сметка от местната управляваща коалиция плюс велик кмет за това, че Троян загива и нещата тук стават все по-зле с всеки изминал ден. Нима Илиян е виновен за това, че е смел и почтен(качества които много малко хора в Троян притежават) да казва истината такава каквато е?? Познавам го много добре и смея да твърдя, че на този човек толкова много му пука за града ни, че наистина често си изпуска нервите особено,когато се говорят глупости и се взимат неадекватни решения или пък някой си прави пиар на сесиите на ОБС. Но това определено не значи че е луд. Или пък може би има някой в този град,който да каже че Илиян е нечестен,недостоен или пък неподготвен?

23-годишен студент от Троян

Анонимен каза...

Проблемът с Пеевски е свързан с държанието му, а не с проблемите, които ТРЯБВА да се поставят. На човека просто ОЧЕВИДНО трябва да му се помогне, а не да го хулим. Нека се отнасяме към изказванията му с РАЗБИРАНЕ и да обсъждаме поставените от него проблеми сериозно, а не по НЕГОВИЯ начин.

Анонимен каза...

Че некадърници ни управлят е факт!
Но пък много сталински звучят изказванията на г-н Пеевски-който не е с нас е против нас,а и постоянното себеизтъкване някак си не се връзва.
Само той можел,само той знаел,само той....
Малко да сниши тона,няма да е лошо...

Анонимен каза...

Да за тона сте прави! Но нали се сещате, че той тези приказки ги приказва от няколко години и докато други градове като Ловеч и Севлиево, които бяха изостанали сега са на светлинни години пред Троян. Пеевски явно вижда,че на никой не му пука. Мисля че трябва да го оправдаем дори за тона му. Повечето от 29-те общински съветници ходят на сесии само,за да си вдигат ръка при гласуване и да имитират дейност. В същото време града ни затъва. Илиян трябва да е ненормален,че да говори спокойно пред тези спокойни хора,които не се интересуват от нищо. И аз съм посещавал сесии- на някои им звънят телефоните, други си приказват какво и колко са пили снощи, а трети- спинкат. Остава да поискат Илиян да шепне докато говори, за да не ги смущава.

P.S. Всички видеозаписи от заседания на ОБС ги има на сайта на Общината-www.troyan.bg, който иска спокойно може да ги изгледа.

Анонимен каза...

Погледнете го на горната снимка. Сложете му едни хитлеристки мустачки и ето го ,,майн фюрер,,

Анонимен каза...

Не се ли убедихте, че со кротце, со благо не става! Само ни лъжат и времето си минава, както в Троян, тъй и в цялата ни държава. Двайсет години - никаква промяна към добро! Днес у нас доброто възпитание и добрият тон се възприемат за слабост! Ако по Турско Левски, Бенковски и ред други българи, да не ги изброявам!, си бяха траяли и бяха слушали чорбаджиите, нямаше да се стигне до Априлското въстание, а по-късно и до освобождението на България!
От нашата толерантност към упправляващите, се стигна днес у нас да има партия като ДПС, да изчезнат над 3 млрд.лв. народна пара зад граница, да се разсипе селското стопанство и животновъдството ни, днешната ни армия да е по-малка и от войската ни след позорящия ни Нойски мирен договор, да сме без ВВС и боен флот, да не смеем да се назовем българи... И всичко се случи, защото все да си траем, все да не обидим този или онзи... И какво излезе накрая? "Обидихме" се май само нас си! Отзад или отпред, на знам... Вие кажете!

Анонимен каза...

Илиян си е много добре. Дайте да по коментираме великия кмет, великия Кацаров и някои други интересни общински съветници и работата им.

Анонимен каза...

Ако може да не се намесват Левски, Бенковски и Априлското въстание. Предварително благодаря.

Анонимен каза...

На лично също не ми допада водената от Атака политика, но за сметка на това инж.Пеевски си е човек,който заслужава уважение.

Анонимен каза...

Прав сте,политиката му е -"Махнете ги тия да дойдем ние"!Всички са такива такива и такива,а ни е сме ,аз съм ,той е,само аз и само ние!
Цялата им партийка е такава начело с хомосексуалния им лидер!
Дали комунисти,дали СеДеСари(бивши комунисти),дали ГЕРБ-ери(нови комунисти),дали АТАКИСТИпак комунисти),този град нищо добро не го очаква ако някой си мисли че политик ще оправя и мисли за града ни!

Zieg Hail

Ich gehe zuruck nach Draeno!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |