Френският посланик бе патрон на конференция в Ловеч

* Негово превъзходителство Етиен дьо Понсен и губернаторът Николай Нанков положиха венец в памет на жертвите на комунизма в лагера на смъртта „Слънчев бряг”

Негово Превъзходителство посланикът на Република Франция в България Етиен дьо Понсен и областният управител на Ловеч Николай Нанков бяха специални гости на годишната конференция на Асоциацията на преподавателите по френски език, която се проведe от 16 до 18 октомври в Ловеч. Домакин на проявата, преминала под патронажа на посланик дьо Понсен, бе прочутата ловешка Гимназията за чужди езици (ГЧЕ) "Екзарх Йосиф I", която наскоро ще чества своята 130-годишнина (гимназията е наследник на Американския девически колеж, основан в Троян през 1879 г., после прогонен от троянци и приет в Ловеч – бел. Т21).

Извън участието си във франкофонската среща амбасадорът разгледа забележителностите на областния град. Етиен дьо Понсен и г-н Нанков заедно поднесоха венец пред мемориалната плоча на жертвите на комунизма в бившия трудово-наказателен лагер край Ловеч, известен като „Слънчев бряг”. Двамата поднесоха венец и на историческата гордост на града – Ловешката крепост в местността Хисаря. Високият френски гост се срещна и с ловешкия градоначалник Минчо Казанджиев, който го дари с картина от местен художник. Дар за посланика имаше и от губернатора – макет на символа на Ловеч Покрития мост.

Припомняме, че на 24 май т. г. Етиен дьо Понсен гостува в Троян и има среща с кмета Минко Акимов. При троянската си визита посланикът посети и с. Орешак, където разгледа Националното изложение на занаятите и Троянската света обител „Успение Богородично”. Присъства и на празниците на селата Горно Трапе и Белиш.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |