Община Троян сключи договор за 3,5 млн. лева

* ЕС ще финансира цялостната канализационна мрежа в Шипково * Проектът е на обща стойност 3 536 844 лв. * На подписването присъства и премиерът Бойко Борисов

КМЕТЪТ МИНКО АКИМОВ (в петък, 23 октомври) подписа от името на Община Троян договор с Държавен фонд “Земеделие”. На подписването присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

ДОГОВОРЪТ е за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за “Интегриран проект за водния цикъл на с. Шипково” по Програмата за развитие на селските райони на ЕС (мярка “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”). Програмата е подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Проектът е на стойност 3 536 844 лв., като 80% се осигуряват от ЕС и 20% от държавния бюджет на Република България.

“ИНТЕГРИРАНИЯТ ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА С. ШИПКОВО” ще доведе до редица положителни ефекти. С изграждането на една цялостна канализационна мрежа, снабдена с пречиствателно съоръжение и реконструкцията на остарялата водопроводна система, ще се преустанови замърсяването на река Ръждавец и ще се намали здравния риск за населението. Завършената инфраструктура ще превърне района в привлекателно място за инвестиции. Цялостната канализационна мрежа ще доведе и до подобряване на екосистемата в региона.

ПРЕДСТОИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕДУРА за възлагане на обществена поръчка за изпълнение на инвестиционния проект.

Маргарита Генкова,
“Връзки с обществеността” на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |