Баскeтбол: Плахо в първата среща, във втората – на косъм от победата

* „Чавдар” (Троян) падна с много като гост от „Дунав 2007” (Русе), но в домакинския си мач срещу „Видабаскет” бе напълно равностоен, а на моменти постави противника на колене

КОЛЕБЛИВО ЗАПОЧНА участието си в А група (втората национална група) новоизграденият мъжки отбор на „Чавдар” (Троян) – наследник на оня голям троянски тим от времената на Финта, Сико, Акифа, Тафьо, Кафа, Кукенски и т.н., който бе страшилище в тогавашната втора група, а в приятелски срещи пердашеше тимове като „Славия”, ЦСКА и дори националния ни отбор. Общо 8 са отборите в мъжката А група, като сред тях са респектиращи тимове, някои от които бивши членове на елитната група. Осемте отбора са: „Берое” (Стара Загора), „Видабаскет” (Видин), „Дунав 2007” (Русе), НСА (София), „Овергаз” (София), „Сливен” (Сливен), „Спортист” (Своге) и „Чавдар” (Троян). Треньор на нашите е бившият играч от славните „чавдарски” години Радослав Столаров-Тафьо, а сред картотекираните общо 19 състезатели има няколко ръстови играчи от София и Плевен (преотстъпени от столичните „Спартак – МВР”, „Септември” и „Славия” и от плевенския „Спартак”). Другите са местни момчета – някои носещи известни троянски баскетболни фамилии (Кукенски, Пиронков, Игнатовски).

В ПЪРВИЯ СИ МАЧ, като гости на „Дунав 2007” в Русе на 18 октомври, нашите записаха тежка загуба с 34 точки разлика (121:87).

ВЪВ ВТОРАТА СРЕЩА, вече като домакини в препълнената обновена зала „Чавдар” (25 октомври), момчетата на Тафьо играха много по-уверено и изтормозиха коравия и борещ се за лидерство в групата тим на „Видабаскет” (Видин). „Чавдарци” натиснаха от самото начало и набързо поведоха с 5:0, после се стигна до 21:13, а частта приключи с две точки в наша полза – 21:19. През втората част нещата се обърнаха и видинчани дръпнаха с 43:30. В третата част обаче, както справедливо пише в българския баскетболен сайт www.bulgarianbasket.com , "троянци направиха истински фурор и играчи като Вене Венев, Петър Христов и Цветелин Младенов вкараха цели 30 точки срещу едва 17 за противника и закономерно поведоха с 63:60”. Последната четвърта част пък бе равностойна, но малшанс и пет поредни неуспешни стрелби от „тройката” отдалечиха „Чавдар” от победата. Срещата завърши с минимална победа за гостите от „Видабаскет” с 75:67. За третата си среща гостуваме в Сливен (1 ноември).

Т21

П.П. Очаквайте - пространното ни интервю с президента на Баскетболен клуб „Чавдар” (Троян) Иван Макариев. „Сглобихме добър отбор, има много хора, които ни помагат, а троянската публика е зажадняла за класен баскетбол. Няма да сме фигуранти в групата и ще се целим към място в средата на таблицата”, коментира г-н Макариев.

1 Коментара:

Пламен каза...

Браво за ентусиазма на тези момчета и техните наставници. Пожелавам успех на баскетбола в гр. Троян. И дано този спорт се възроди със всичките му радости и успехи в наша- троянска полза!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |