В Общинския съвет: „Да влезе психиатърът!”

Право на отговор

* Общинският лидер на „Атака”, председател на атакистката тричленка в местния парламент и вечен троянски кандидат-кмет инж. Илиян Пеевски удостои главния редактор на Т21 Генадий Маринов с приза „Певец на посткомунизма в Троян през 2009 г.”, имаше и материални награди * Кои са другите лоши в атакистката класация и какви подаръци им бяха връчени


ПОРЕДНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ

С ПОРЕДНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ в Общинския съвет (17 септември, четвъртък) излезе 3-членната група на ПП „Атака” – Троян (атакистите бяха четирима, но наскоро доайенът на местния парламент Данаил Данаилов бе отлюспен заради разминавания с линията на партията – бел. Г.М.). Разбира се, политическата декларация бе представена от лидера на групата инж. Илиян Пеевски; другите двама, подписали документа, са Тончо Камачаров и Петя Ковачева.

И ТАЗИ АТАКИСТКА ДЕКЛАРАЦИЯ започна по познатия начин – с бомбастична „интродукция”, издаваща концептуалисткия и мащабен подход на водача на 3-членката г-н Пеевски; цитирам: „С назначаване на новата областна управа за област Ловеч станахме свидетели на процеси и събития, които потвърдиха становището на Атака Троян, изразено в Декларацията ни на 12.03.2009 г. относно рекомунизацията на територията на община Троян и която рекомунизация днес виждаме на областно ниво”.

ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА


ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ДЕКЛАРАЦИЯТА, както и на всички подобни, пък бе истинско шоу – с ръкомахания и други назидателни жестове, блеснал поглед, опиянение от собствената значимост и постоянни подмятания за незначителността на всички останали, с риторични извивки на гласа и заплашително потропване с крак. Изобщо – познатото шоу „а ла Илиян Пеевски” – любопитно, ако го гледаш за пръв път, но досадно и скучно, ако си му свидетел на всяка сесия на Общинския съвет (ОбС), без изключение (дори и сесиите, промъкнали се някак си без декларация на „Атака”, не се разминават с шоуто /изцепките/ на местния атакистки началник). Но всичко това, Пеевското шоу, освен да докара иронични усмивки и досада, има и друг своеобразен бумерангов ефект – омаловажава и дори обезсмисля някои от казаните сериозни неща; профанизира и себе си (подскачащия като малчуган, на който са му изяли баничката, общински съветник и партиен лидер и партията му), но и целия ОбС; а че издава политическата и друга комплексарщина на главния „изпълнител”, се вижда и с невъоръжено око.

СЕГА ПО СЪЩЕСТВО. Преди да маркира и заклейми конкретните фактори, тласкащи към рекомунизация общината и областта, г-н Пеевски прави уговорката, че „Партия ГЕРБ спечели убедително националните избори и нейното правителство е натоварено с огромни очаквания. Партия Атака безрезервно подкрепи това правителство, за да може спокойно да бъдат реализирани промени и реформи с цел преодоляване изоставането на страната ни и негативните последици от управлението на тройната коалиция”; съмненията на троянските атакисти обаче идат от „нивото и потенциала на назначените кадри от ГЕРБ на областно ниво и възможностите им да реализират тези промени” и от „двугодишното в стил „посткомунистическо” управление на община Троян от подобни кадри на ГЕРБ”.

Кои са лошите според Пеевски и троянската „Атака”?

ЛОШИТЕ

ПОД №1 в класацията фигурира новият областен управител Николай Нанков. Той е заклеймен, че това е първото му работно място и е сравнен с премиерите Жан Виденов и Сергей Станишев и министрите Милен Велчев и Николай Василев (нищо, че споменатите министри преди да станат такива, имаха успешна кариера в големи чужди компании – какво тук значат някакви си факти; всъщност това е характерно за стила на политика Пеевски – да преиначава фактите, за да се „вържат” с великите му политически концепции – бел. Г.М.).

ПОД №2 в позорната листа е поставен новоназначеният областен зам.-управител и троянски лидер на ГЕРБ „другаря Сашо Данков”. Той е обвинен, че е бил „труженик в ГК на БКП - Троян преди 89-та година”; което пък препотвърждавало становището за „комунистическия генезис на партия ГЕРБ – Троян”

№3 ПЪК Е КОЛЕКТИВЕН „ГЕРОЙ” – лошите троянски медии, които повече от година подлагали „партия Атака - Троян и нейното опозиционно политическо представителство в ОбС - Троян” на „медийно неглижиране, злостни нападки и нечистоплътни чалга-журналистически внушения”. И в същото време осигурявали комфорт на управляващите, а пък тази „разкрачена поза и угодничество” били като във времената на някогашния в-к „Работническо дело” и красноречиво доказвали правилността на атакисткото заключение за посткомунистическите отношения в община Троян. А пък най-лошото било, че троянските медии и най-вече Т21 критикували опозицията, което „граничи с антижурналистиката и се нарича журналистически кретенизъм” (да критикуваш едно кресливо политическо човече, което тъй се е заголемяло и самозабравило, че е почнало да превръща и себе си, и партията, която представлява, в политически карикатури, което няма нито един политически съюзник и по тази причина не може да реализира нито една своя идея, пък била тя и най-добрата, което редовно блокира с изцепките си работата на местния парламент, което наред с космическата си хвалипръцковщина не спира да сипе обиди наляво и надясно, което постоянно преиначава и наглася фактите както му изнася, което е компетентно по абсолютно всички въпроси, което с космическото си честолюбие и монологичност блокира възможностите за диалог и разбирателство – това едва ли означава, че критикуваш опозицията, но нейсе – бел. Г.М.).

А ПОД №4 Е НЕЩО КАЧЕСТВЕНО РАЗЛИЧНО – едно обяснение. Обяснение във взаимност, водеща към реципрочност на пеевско-атакистките действия спрямо местните медии. Друго яче казано – обяснение на последвалото връчване от името на ПП „Атака” (Троян) на специални подаръци на споменатите трима антигерои.

ПОДАРЪЦИТЕ

ЗА 26-ГОДИШНИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Николай Нанков имаше памперси, биберон и залъгалка; подаръците пък бяха обяснени така „политически памперс, политически биберон и политическа залъгалка за млечни политически зъбки. Всички подаръци са решени в синичко като за момченца в политиката”.

ЗА ОБЛАСТНИЯ ЗАМ.-УПРАВИТЕЛ Сашо Данков – една гола рамка за картина (без картината); обяснението: „Портрет на БКП номенклатура-хамелион”.

ГОЛЯМАТА НАГРАДА за медиите пък отиде при моя милост – главния редактор на в-к „Троян 21” Генадий Маринов; призът, извоюван при „много силна конкуренция”, бе „Певец на посткомунизма в Троян през 2009 г.”, а критериите за моя избор: „Журналистическа демагогия, угодничество, раздвоение и чалга. Както и - казване нещата такива, каквито са... посочени от г-н Кмета плюс пълзене и скимтене в краката на властимащите”. Материалната ни награда също бе впечатляваща – ибрик, наколенки и лигавник. Тук обаче се получи известен конфуз – инж. Пеевски обяви, че ибрикът се бил счупил при транспортирането, т.е. ощети наградения (мене). Второ, но не по важност – аз (Генадий Маринов) бях на метър-два от атакисткия водач, снимах шоуто, но той не ми връчи лично подаръците, а някак си гузно и май че уплашено се обърна и занесе плика с даровете на председателя на ОбС инж. Ангел Балев. Но както и да е – аз в почивката отидох при председателя и си взех своето, дори си сложих наколенките и до края на сесията бях с тях (виж на снимката).

ДРУГИТЕ ДВАМА

ОЩЕ ДВЕ ДУМИ за пеевско-атакисткото шоу – този път общинският шоумен си имаше и асистент, който вадеше подаръците от найлоновата торбичка и се усмихваше, но някак си двойнствено (хем мазно-угоднически към политическото началство, хем леко притеснено – май усещаше излагацията, но може и да съм се заблудил – бел. Г.М.). Този наш Санчо Панса бе общинският съветник и зам.-председател на атакистката тричленка Тончо Камачаров (ролята му някои биха определили като „соло ташак”, но аз ще се въздържа от подобно определение – бел. Г.М.).

ТРЕТИЯТ АТАКИСТКИ СЪВЕТНИК – Петя Ковачева, пък бе заела обичайната си поза на „ни лук ял, ни лук мирисал” (тук обаче съм категоричен – със сигурност г-жа Ковачева бе и е притеснена, че е част от подобна жалка смехория, но явно тя си знае защо продължава да е част от нея – бел. Г.М.)

БЕЗ КОМЕНТАР

МИСЛЕХ ДА ПРАВЯ ПО-ОБСТОЕН КОМЕНТАР на „явлението Пеевски” – не за друго, а защото става дума за обществено-политическо явление, което по някакъв начин засяга всички ни. Но реших, че няма смисъл. Безполезно е. Но имам една препоръка към Общинския съвет: „Да влезе психиатърът!”.

Генадий Маринов

2 коментара:

Анонимен каза...

хехеее.. немам думи! а вазелинчето господинът пеевски за себе си ли го е запазил? иначе, макар и с наколенки ще му е зор на господинъ мариновъ, щото позицията Му е много изгодна за АТАКА изодзадзе. статията кефи де..

Стоянка Пармаково каза...

Цветно си представям картинката на трепетни приготовления и душевен оргазъм от очаквания ефект...Инжинерчето сигурно е тренирало и пред огледалото тази бурлеска, въртял е по троянската чаршия за подаръци, разпалено е уговарял подгласниците си да подпишат литературния му подвиг, хихикал е и е потривал ръчички до заветния за него 17.09...боже, боже, боже...какъв психиатър, направо да идват големите момчета с онази ризка с мноооого дългите ръкави...ще спонсорирам специализиран транспорт до Карлуково (да си държим срама в областта - все пак няма да се излагаме пред чужденците,я.
Възпитавана съм от комунист-идеалист, гласувала съм за БСП на евроизборите и за ГЕРБ на парламентарните, не съм от Троян (имам доста близки наблюдения), подкрепям назначаването на Нанков (след време много ще го подкрепят), одобрявам действията на Акимов (ако се кандитатира, пак ще бъде избран), имам резерви към Данков (не заради миналото, а заради възможностите му), Т21 е най-свежата троянска медия (господ здраве да им дава).

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |