Откриха новородено момиченце, захвърлено в контейнер за смет

* Бебето е напъхано в найлонова торбичка и е изхвърлено в контейнера с явната цел да се озове на сметището, като плик с боклук * Без съмнение - опит за предумишлено убийство, полицията издирва извършителя и умолява гражданите за съдействие

НА 23 СЕПТЕМВРИ, СРЯДА, ден след като в Пловдив млад мъж откри изоставено под мост новородено момиченце, на подобна, но още по-гадна история станахме свидетели и в Троян. В 9:27 ч. сутринта в троянското Районно управление на МВР бил получен сигнал (препратен от тел. 112), че в контейнер за смет на малката централна уличка „Пенчо хаджи Найденов” до дом №5 (зад блок „Рила” и кафене „Тифани”) е открито телце на новородено; странният „боклук” открила местна циганка, която ровила из контейнерите. На мястото веднага била изпратена специализирана оперативна група, която установила следното: новороденото, момиченце, е увито в хавлиена кърпа и е натъпкано в две найлонови чанти. Извиканата линейка на Спешна помощ незабавно откарала бебето в МБАЛ – Троян и след извършените манипулации момиченцето дало признаци на живот и било стабилизирано. Заключението на троянските медици е, че се касае за току-що новородено, нормално износено и с нормално тегло – 3 кг; пъпната връв обаче била необработена, което навежда на мисълта за тайно раждане. Впоследствие бебето от контейнера било транспортирано в Окръжната болница в Ловеч и според официалната информация опасност за живота му няма.

ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО досъдебно производство за престъпление по чл. 137 от Наказателния кодекс, предвиждащ до 3 години затвор (НК,Чл. 137. Който изложи лице, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, по такъв начин, че животът му може да бъде в опасност, и като съзнава това, не му се притече на помощ, се наказва с лишаване от свобода до три години). От РУ на МВР – Троян призовават (и умоляват) гражданите, които имат някаква информация по случая, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото полицейско управление, като анонимността им е гарантирана.

КАКВО ДРУГО ЗНАЕМ за захвърленото в контейнера троянско момиченце? Медиците са категорични - бебето не е от ромски произход, каквито слухове се чуха из града. И за разлика от казуса в Пловдив, където новороденото бе оставено на достатъчно оживено място, за да бъде забелязано, тук нещата са други – бебето от ул. „Пенчо х. Найденов” в Троян е било напъхано в найлонова торбичка и е било изхвърлено в контейнера, като плик с боклук, с явната цел да се озове на сметището; с други думи – в троянския случай става дума за опит за предумишлено убийство.
Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |