Декларация на ПП "Атака"

ДЕКЛАРАЦИЯ

От групата общински съветници, избрани от жителите на община Троян, чрез листата на партия Атака

Относно: Назначение на областната управа от партия Герб и медиите в Троян

Уважаеми жители на община Троян,

С назначаване на новата областна управа за област Ловеч станахме свидетели на процеси и събития, които потвърдиха становището на Атака Троян, изразено в Декларацията ни на 12.03.2009 г. относно рекомунизацията на територията на община Троян и която рекомунизация днес виждаме на областно ниво.

Партия Герб спечели убедително националните избори и нейното правителство е натоварено с огромни очаквания. Партия Атака безрезервно подкрепи това правителство за да може спокойно да бъдат реализирани промени и реформи с цел преодоляване изоставането на страната ни и негативните последици от управлението на тройната коалиция. Партия Атака Троян сме напълно съпричастни към това желание за промяна, но имаме сериозни съмнения и резерви към нивото и потенциала на назначените кадри от Герб на областно ниво и възможностите им да реализират тези промени. Още повече, когато имаме пред себе си двугодишното в стил „посткомунистическо управление” на община Троян от подобни кадри на Герб и днешното плачевно състояние на общината ни от едно такова неадекватно управление на една европейска община.

Конкретно:

1. Назначаването на 26-годишния г-н Нанков от партия Герб за областен управителе е едно продължение на порочната практика на БСП да се назначават на висши държавни и административни постове лица, за които това се оказва първото работно място. Политико-административните упражнения и експерименти с българския народ при управлението на страната ни от другарите Жан Виденов и Сергей Станишев - видяхме и болезнено изпитахме на собствения си гръб като граждани и като държава. Не по-малко вреди нанесоха на държавата ни и на самите нас министрите-юпита другарите Милен Велчев и Николай Василев.

Герб се превърна в един естествен последовател на познатата ни от миналото комунистическа практика да се търси работа на човека, а не да се търси за определена работа подходящия човек. Г-н Нанков освен, че няма никакъв административен опит, че няма квалификация и политико-административен капацитет, най-лошото е, че няма елементарен житейски опит.

Атака Троян протестира срещу решението на Герб да обучава кадрите си за наша сметка, подлагайки ни на поредния управленски експеримент.

2. Назначаването на другаря Сашо Данков за зам.областен управител не е изненада за Атака Троян, поради отдавна известното ни становище за комунистическия генезис на партия Герб Троян. Другарят Данков е бивша /бивша ли?/ висша комунистическа номенклатура и труженик в ГК на БКП Троян преди 89-та година.

Днес другарят Сашо Данков е много десен и много голям демократ. Утре? Кой знае? За какъвто и да реши да ни се представи утре др.С.Данков, винаги ще се намерят услужливи и демагогски партийки като СДС, ДСБ и ВМРО, които отново да го легитимират така, както на местните избори легитимираха бившата висша троянска комунистическа номенклатура от партия Герб за демократи и дясноориентирани.

3. Повече от година партия Атака Троян и нейното опозиционно политическо представителство в ОбСъвет Троян сме подложени на нарочно медийно неглижиране, злостни нападки и нечистоплътни чалга-журналистически внушения. В същото време т.н. управляващи се радват на невиждан медиен комфорт. Тази разкрачена поза и угодничество на троянските медии, така характерни за времената на в-к Работническо дело, недвусмислено доказват правотата ни за посткомунистическия характер на днешното общество и отношения в общината ни.

В демократичните държави медиите са коректив на управляващите и обикновенно имат общ език с опозицията. Възхвалата на управляващите и самоцелното критикуване на опозицията не е само признак за непрофесионализъм, това се нарича журналистически идиотизъм. Опозицията също не е имунизирана срещу критики, но тези критики обикновенно са за конюнктурно съглашателство с управляващите и най-вече за липсата на политическа активност. Да критикуваш обаче една опозиция, каквото наблюдаваме основно в една от троянските медии, че е политически активна – това граничи с антижурналистиката и се нарича журналистически кретенизъм.

4. Партия Герб спечели местните избори в Троян, както и централните избори. Ние знаем как, но днес нищо не можем да направим и да променим на ниво област или в общината ни, където всичко се купува и продава – от кал за тухли до човешки съвести. Партия Герб има законовото право да назначава за областна управа когото си иска и да изразява отношението си към нас както си иска. Те са управляващите. Но ние, управляваните, също имаме законовото право да изразим отношението си към тези кадри на партия Герб, от които ще зависи качеството на живота ни. Същото важи и за т.н. троянски медии, спрямо които отношенията се налага да преминат от наша страна към адекватна взаимност.

Във връзка гореизложеното, Атака Троян, подобно други партии, кметове, администратори и политици, се присъединява към традиционното раздаване на подаръци на новите областни управленци, както и на местните медии, чрез които подаръци изразяваме нашето отношение като управлявани, за което:

Подаряваме на 26-годишния областен управител г-н Нанков – политически памперс, политически биберон и политическа залъгалка за млечни политически зъбки. Всички подаръци са решени в синичко като за момченца в политиката.

Подаряваме на бившата /бивша ли?/ номенклатура на БКП и бивш труженик в ГК на БКП Троян др.С.Данков, днес много голям демократ – „Портрет на БКП номенклатура-хамелион”. Ако някой от вас виждат само рамката на портрета, очевидно хамелиона се е слял с днешната посткомунистическа-псевдодемократична действителност и вече е демократ от Герб. На изборите избирателите също виждаха само рамките.

След проведено класиране за двугодишната дейност на троянските медии съобразно следните категории:

Журналистическа - демагогия, угодничество, раздвоение и чалга. Както и - казване нещата такива, каквито са... посочени от г-н Кмета плюс пълзене и скимтене в краката на властимащите;

При много силна конкуренция за Победител е определен в-к Т21,

На главния редактор г-н Генади Маринов присъждаме званието „Певец на посткомунизма в Троян 2009-та”

Материалната награда е – ибрик, наколенки и лигавник.

Уважаеми жители на община Троян, дали гореизложеното е несериозно или много сериозно, дали такъв стил при поднасяне на днешните реалности е удачно или не – сами преценете. Това едва ли е толкова важно. По-важното е, че тази година стават точно 20 години да гледаме как бившите номенклатури на БКП, които строиха социализъм и комунизъм, а построиха за 45 години „социалистическо недоноШче” /справка Т.Живков/, да ги гледаме безучастно или безропотно как за същите тези 20 години построиха нещо, което е още по-зле - някакъв вулгарен и нечовешки български капитализъм. Трябва ли да чакаме още 25 години, за да чуем от поредното управленско величие, че сме построили „капиталистическо недоноСче”?

А ако виждаме това недоносче още днес – какво да правим? Да чакаме, да си мълчим и да се примиряваме?

Не е трагедия, че хората се страхуват и примиряват. Трагедията е, че със страхливи и примиряващи се хора - демокрация е невъзможна!

Бог да пази България!

Троян, 17.09.2009 г.

Подпис: инж. Илиян Пеевски, Петя Ковачева, Тончо Камачаров


Бел. ред. Публикувахме декларацията на ПП "Атака" (Троян) без абсолютно никаква редакторска намеса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |