Кой ще е новият ловешки губернатор?

* Ловешките „гербери” искат за областен кореняк ловчалия * Д-р Анатолий Йорданов или Николай Нанков – туй е въпросът

ТОЧНО ПРЕДИ СЕДМИЦА, на 12 август, 18 области в страната се сдобиха с нови областни управители. Нашата област Ловеч обаче не бе между тях и, както се вижда и с „невъоръжено око”, при нас нещата зациклиха. Все пак очакванията са, че утре (сряда, 19 август) най-после ще си имаме нов губернатор.

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ и защо ловешкият избор не бе направен досега?

НАЙ-ЧЕСТО СПРЯГАНОТО ИМЕ е на 26-годишния икономист от гр. Априлци Николай Нанков (на снимката вдясно), който бе четвърти в листата на ГЕРБ на скорошните парламентарни избори (ловешките „гербери” вкараха трима свои в парламента – ловчалията д-р Анатолий Йорданов, троянката д-р Станка Лалева и тетевенеца д-р Михаил Николовски, а младият априлчанин остана отвън – бел. Т21). Запознати твърдят, че г-н Нанков, въпреки крехката си възраст, е с доказани професионални и политически качества и кандидатурата му за губернаторското място е съвсем резонна; пък и на това място вече е имало кажи-речи негови връстници – настоящият областен управител Сурай Велиева (ДПС) встъпи в длъжност на 28 г., на нейната възраст (28 г.) пое поста и предшественикът й Зафир Зарков (НДСВ). За Николай Нанков ловешкият в-к „Народен глас” пише, че местните „гербери” го смятали за „истинска находка в политиката”.

НО СЕ ОКАЗВА, ЧЕ „ПРЪТ В КОЛЕЛОТО” на амбициозния априлчанин могат да изиграят не политически и личностни, а чисто географски причини. Според мълвата из областния град лоби в местната организация на ГЕРБ и приближени до него негодували, че областният управител отново няма да е кореняк ловчалия (досегашните губернатори на Ловеч до един бяха „пришълци”: Венци Йотов - от Видинско, д-р Гето Джурковски – от Койнаре, Плевенско, Мариян Балев – от Троян, Зафир Зарков – от Тетевен, Сурай Велиева – от Троянско – бел. Т21).

СПОМЕНАТОТО ЛОВЕШКО ЛОБИ имало свой фаворит, но пък се оказало, че той нямал нужния образователен ценз. Което неочаквано „изстреляло” напред заклелия се вече като депутат д-р Анатолий Йорданов (снимката вляво) - мажоритарния победител на състоялите се на 5 юли т.г. парламентарни избори. Според предположението, изказано в ловешкия в-к „Ловеч прес”, вероятността именно д-р Йорданов да е новият ловешки губернатор е много голяма. Ако пък това се случи, „съперникът” му за поста Николай Нанков едва ли ще е недоволен – именно той ще заеме овакантеното от доктора депутатско място и ще получи шанса да стане най-младият мъж депутат в 41-то Народно събрание (сред настоящите ни народни представители най-млада е Калинка Крумова от партия „Атака” – на 24 г. – бел. Т21). Със сигурност ако д-р Йорданов стане областен управител, ще са доволни и троянските „гербери” – известно е, че ловчалията е в близки роднински връзки (сватове са) с лидера на ГЕРБ – Троян Сашо Данков.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |