Врачанин си изхвърли боклука в Троян


ГРАЖДАНИ НИ СИГНАЛИЗИРАХА, че един автомобил стои на малкия паркинг недалеч от моста за „Елма” (Алдица) от няколко ... месеца. Или по-точно – от м. февруари тази година. Проверихме – оказа се вярно; странното возило (марка „Опел”, тъмно на цвят, с врачанска регистрация „ВР 5370 АХ”) бе на указаното място, а че наистина стои там отдавна, го издаваше и една ясно забележима подробност – предните му гуми бяха „обути” с вериги за сняг?!

СЛУЧАЯТ МОЖЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ и откъм забавната му страна – някой, вероятно от Врачанско, си е забравил от кажи-речи половин година автомобила в Троян; или нещо такова. Но дискурсът може и да не е тъй веселяшки и да поставя някои по-други въпроси. Например: как така някой си захвърля личната таратайка на обществено място; получил ли е той разрешение за това от съответните троянски органи; плаща ли някакъв наем за дълготрайно ползване на общинска площ и обществена услуга (паркинг); как в Троян, където общинските площи и още повече общинските паркинги са крайно ограничени, се процедира при подобен случай; ще има ли някаква санкция (примерно глоба) за врачанеца, който си захвърля „боклука” на обществено място в Троян; и т.н., и т.н.?

КАКТО И ДРУГО: налагат ли се санкции на нашенците, които я карат като споменатия врачанин – трупат на обществени места (тротоари, улици, градинки и др.) своя движима и недвижима частна собственост (спрени от движение „барутници”, дърва за огрев, пейки и масички за комшийски разговорки и разпивки, самоделно изградени тротоарни скосявания към гаража/двора, стълби и стъпала към дома/магазина и тем подобни)?

А ПЪК ЗА АВТОМОБИЛИТЕ, паркирани и гарирани по тротоарите и по най-натоварените троянски улици – напук на Закона за движение по пътищата, Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян и редица други нормативни документи – се уморихме да говорим; но на кого му пука?!

2 коментара:

Анонимен каза...

e ima li problem??? nali e na parking, ne pre4i na nikoi, kakvo zna4enie ima kolko vreme stoi???

Анонимен каза...

Moje da e otkradnat i zariazan na parkinga.
Po restracionnia mu nomer moje da se nameri sobstvenika mu ...kakvo e slojnoto?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |