Резил за една „Нокиа”?!

*Областния полицейски шеф комисар Милко Димитров уволни дисциплинарно младшия автоконтрольор от РУ на МВР (Троян) Христо Христов
* Причината – при проверка младшият свил джиесема на 40-годишен водач от Троян

ТРОЯНСКИЯТ ПОЛИЦАЙ ХРИСТО ХРИСТОВ – младши автоконтрольор в Районното управление (РУ) на МВР, служба „Пътна полиция”, миналата седмица бе уволнен дисциплинарно от шефа на Областната дирекция (ОД) на МВР - Ловеч комисар Милко Димитров. Причината за отстраняването на троянския служител на реда пък се оказа опит за кокошкарска кражба, извършен в края на миналия месец.

НА 23 ЮЛИ СУТРИНТА по време на съвместно дежурство на Пътна полиция - Троян и Държавна автомобилна инспекция (ДАИ) - Ловеч проверяващият екип спрял на входа на Троян, недалеч от бензиностанцията на „Генимекс”, миниван КИА, движещ се с превишена скорост. Шофьорът нарушител – 40-годишен троянец, бил проверен и му съставили фиш за глоба. При излизането си от вана обаче водачът изпуснал чантичката си, от която изпаднали документи; а както се оказало впоследствие – и мобилен телефон, марка „Нокиа 5310” (виж на снимката).

ГЛОБЕНИЯТ ТРОЯНЕЦ СИ ТРЪГНАЛ по пътя (към Ловеч). А малко по-късно един от проверяващите – инспектор от ДАИ, открил изтървания джиесем. След което го предал на колегата си от проверяващия екип – троянския полицай Христо Христов. За „беля” обаче собственикът на „Нокиа”-та, като пристигнал в Ловеч, открил липсата на телефона си. И като се прибрал в Троян в следобеда на същия ден, отишъл в тукашното РУ на МВР да си прибере апаратчето. Да, ама не – оказало се, че „Нокиа”-та не била там.

СОБСТВЕНИКЪТ, както се казва, не си оставил магарето в калта и се свързал със служител от ДАИ – Ловеч. Ловчалията пък се обадил на троянския автоконтрольор с въпроса у него ли е изгубеният телефон. Христов категорично отрекъл, но собственикът проявил допълнително упорство и подал жалба в ОД на МВР – Ловеч. От там, разбира се, бързо разплели случая и установили, че троянският полицай е присвоил чуждия мобилен апарат.

ЗА СВЕДЕНИЕ – в момента нова „Нокиа 5310” може да се намери за около 200 лева. За двеста лева – резил! И грозно петно върху смятаните (поне досега) за качествено работещи и честни троянски полицаи.

3 коментара:

Анонимен каза...

Първо радвам се, че г-н Маринов единствено отрази новината по достоен журналистически начин! Всяко нещо има нужда и от капка професионализъм, в този случай с тази статия, много добре свършена работа. Колкото до анализа на случилото се, ще го запазя за себе си. Радвам се все пак, че дори и в много редки напоследък случаи, истината е възтаржествувала!
П.с От доста време се каня да кажа евала за сайта. Макар и не в подходящата тема. Евала за старанието, ентусиазмът, професионализмът и свеждането на информацията да обществото. На добър път и в този електронен формат на един достоен за уважение вестник Троян 21!

Анонимен каза...

Това е! Боклуци са повечето троянски "ченгета"(за щастие има и свестни), но си придават важности като следователи от New York...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |