Просто плаче за вестник

(Бележка на редактора)

ПУБЛИКУВАМЕ ТАЗИ ПОРЕДНА ДЕКЛАРАЦИЯ на местния атакистки лидер инж. Илиян Пеевски („Бог да ни е на помощ!” - виж я ТУК), направена от трибуната на Общинския съвет, по две причини.

ПЪРВО – заради непреходната стойност на документа, идеща от направените в него фундаментални изводи за неотдавнашните парламентарни избори и за днешната ни действителност като цяло. Например: * Г-н Пеевски и ПП „Атака” (Троян) определят състоялите се на 5 юли т.г. избори като „пародия”, „фалш”, „поредната измама”, „поредна гавра с демокрацията”, „държавна гавра”, „държавен погром” – позиция, различна от тази на националното ръководство на партията; * Обвиняват новоизбраните депутати, че са „назначени” и „закупени”; * Вадят данни за изборни нарушения (раздаване на пържоли, кебапчета, тениски и шапки, почерпки в селски кръчми и т.н.) и за изборни лъжи (че „Атака” и г-н Пеевски се били сдушили с БСП, че г-жа Станка Лалева е единственият троянски кандидат и др.); * Набеждават троянските медии в съпричастност на този държавен погром, тъй като не били публикували списъка на мажоритарните кандидати и защото „песни пеят” за хора, в чиято глава са си дали среща „самородната тъпота, отгледаното невежество и войнстващата наглост” - а пък за връх на троянската медийна нищета е посочена „Голата кака” в Т21; * Обобщават, че днес лъжата е „общоприета” и е „норма на поведение”, а „демокрацията, почтеността и достойнството” са загубили за пореден път.

ВТОРО, НО НЕ ПО ЗНАЧЕНИЕ – заради тоталната вътрешна противоречивост на споменатия документ, която, както се казва, просто плаче за вестник. Примери – колкото искате. * Уж декларацията е на ПП „Атака” (Троян), а г-н Пеевски неведнъж говори в първо лице единствено число („моето изявление”, „моята песен”)?! * Изборите на 5 юли 2009 г. били фалшиви, измамни и погром на демокрацията, а пък г-н Пеевски и ПП „Атака” (Троян) активно участваха в тях – сиреч, атакистката декларация може да се тълкува и като самозаклеймяваща, като самокритика и самообвинение в погром над демокрацията?! * 99% от хората не знаели как и за какво ще се гласува – а в Троян, областта и цялата страна бе регистрирана невиждана от началото на демократичните промени у нас и рекордна избирателна активност?! * На тези избори ПП „Атака” регистрира най-големия си успех в района и за пръв път вкара свой депутат от 11 Ловешки многомандатен избирателен район – областния атакистки лидер и водач на пропорционалната партийна листа Кирил Гумнеров, за което огромна заслуга има и активността на троянската структура и лично на лидера й и мажоритарен кандидат инж. Илиян Пеевски; но, въпреки това, г-н Пеевски не се радва – дали пък не е от лично неудовлетворение заради мажоритарния неуспех и от някаква скрита ревност към пропорционалния депутатски мандат?! * Лидерът на ПП „Атака” (Троян) твърди, че той и неговата партия се държат джентълменски, но и в тази декларация не спира да сипе обиди към опонентите си – „Синята коалиция” е наречена „Сини комунисти”, а управляващите са квалифицирани като купени, тъпи, невежи, лъжци, лицемери, демогози...?! * Във встъплението си в представената декларация инж. Пеевски говори, че Троян тъне в информационно затъмнение и единствената възможност за опозиционното слово са 5-6-те минути от трибуната на Общинския съвет; абсолютна смешка, тъй като ние се „добрахме” до изказването на опозиционния троянски лидер по възможно най-лесния начин – свалихме си го от подробния видеозапис на сесията на местния парламент, качен в официалния сайт на Община Троян в интернет (www.troyan.bg), без абсолютно никаква цензура или корекция и достъпен за всеки желаещ в Троян, страната и по света?!

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |