Бог да ни е на помощ! ***

Декларация от името на
ПП „Атака” (Троян),
представена от
лидера ИНЖ. ИЛИЯН ПЕЕВСКИ
на заседанието на Общинския съвет
в Троян на 30 юли 2009 г.


* „99% от хората отидоха на изборите, без да знаят как и за какво ще се гласува” * „Хора, в чиято глава са си дали среща самородната тъпота, отгледаното невежество и войнстващата наглост – те са големият потенциал на днешното време, другарки и другари”

5 ЮЛИ – ПАРОДИЯ, ФАЛШ, ИЗМАМА, ГАВРА С ДЕМОКРАЦИЯТА

Изборите свършиха, чухме Одата на радостта, сега малко да се приземим и да отидем към реалностите.Това изявление нямаше да го направя, ако Троян не тънеше в информационно затъмнение и тези 5-6 минути са единствените, в които може да се чуе това, което се нарича опозиция в един град или държава. Моето изявление е свързано с това, което на 5 юли някои, не знам защо, нарекоха избори. Това беше пародия, фалш, поредната измама, поредната гавра с демокрацията в последните 20 години. На практика избори нямаше – имаше едно финансово-брокерско изборно мероприятие, нищо повече, нищо по-малко.

„АТАКА” ВМЕСТО ПЪРЖОЛИ И КЕБАПЧЕТА РАЗДАВАШЕ ПРОГРАМА

Ние видяхме как се раздават пържоли от ГЕРБ, кебапчета от БСП, тениски и шапки от СК – „Сини комунисти”, „Синя коалиция”, не знам как се превежда точно. Ние не видяхме от тези партии поне едно листче какво ще правят, програмка. Единствената партия, която имаше програма и се яви така, както се явява в демократичния свят всяка една партия, бе „Атака” – с напечатана програма; и вместо пържоли и кебапчета раздаваше програма. Вместо концерти, шоу с мажоретки и духов оркестър, ние ходехме да правим не шоу, а да си раздаваме програмата – защото така се прави на избори. А вие какво правехте, аз не знам. После дойдоха големите пари и назначените и закупени представители в новата власт вече са налице. И вече чуваме Одата на радостта.

ТЯ НИТО БЕШЕ МАЖОРИТАРЕН КАНДИДАТ, НИТО БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА

На тези избори „Атака” се държа джентълменски. Ние не обидихме никого, още по-малко кандидатката на ГЕРБ г-жа Лалева, за която на всички симпатизанти на „Атака” беше забранено да казват лоша дума – защото тя е от Троян. Какво срещнахме обаче срещу себе си? Видяхме активисти на Синята коалиция, които ходеха и обясняваха от човек на човек как „Атака” и Илиян Пеевски са се сдушили с БСП, как не трябва да се гласува за тях – да, от човек на човек, те попаднаха и на хора активисти на „Атака”. Второ – ние видяхме лъжите по цялата Ловешка област на „Ред, законност и справедливост”, които обясняваха, че „Атака” и Илиян Пеевски са излезли с декларация да не се гласува за него, а да се гласува за кандидата на РЗС. Ние видяхме цигански босове, гаулайтери на ДПС, които ходеха в селските кръчми и даваха по 100-200 лева на хората, обяснявайки как те са „били ръката” с „Атака”. Ние видяхме г-н Сашо Данков и клиповете на ГЕРБ в троянската кабелна телевизия – 100, 200, 300 пъти, където се говореше, че Станка Лалева е единственият мажоритарен кандидат от Троян. Една лъжа! Г-н Данков ходеше от къща на къща с г-жа Лалева да обяснява, че тя е единствената, единствената, единствената. Една лъжа – тя нито беше мажоритарен кандидат, нито беше единствената.

ТРОЯНСКИТЕ МЕДИИ – СЪПРИЧАСТНИ НА ТОЯ ДЪРЖАВЕН ПОГРОМ

В това мероприятие се включиха и троянските медии. В нито една местна медия не беше сложен списък на мажоритарните кандидати, 99% от хората отидоха на изборите, без да знаят как и за какво ще се гласува. Община Троян стана съпричастна на тоя държавен погром, на тая държавна гавра, наречена избори в Република България.

„ГОЛАТА КАКА” В Т21 – ВРЪХ НА ДНЕШНАТА ТРОЯНСКА ИНТЕЛЕКТУАЛНА МИСЪЛ

И защо се правеше всичко това? Всичко това се правеше, за да се запази статуквото, за да бъдат същите – нашите, вашите. За да бъдем разпънати между вечните Алекови герои и мълчанието на гражданската смърт. И ежеседмичната „Гола кака” в „Троян 21” като връх на днешната троянска интелектуална мисъл (явно парламентарният трибун визираше рубриката ни „Само за отличници” – бел. Т21). Доволни щастливци, потънали в тресавище от вечна лъжа, фалш и дирижиран възторг. Да се примиряваш и да говориш не това, което мислиш, и да мислиш не това, което искаш. Да ръкопляскаш на идиота, защото си зависим от него, да се усмихваш на подлеца, защото е силен на деня, да се примиряваш с лъжата, защото е общоприета и е норма на поведение. Това е редът днес, това са порядките (...)

ДА ДООГЛОЗГАШ ОСТАТЪЦИТЕ ПО ОБЩИНСКАТА СНАГА

Ще продължи духовната нищета и възпитание – основен белег на днешното възпитание е способността да умееш денонощно да лъжеш и да мамиш, да бъдеш лицемер, демагог и да се преструваш на демократ. Да можеш без свян, възпитано и с блага усмивка да разпределяш за себе си остатъците от държавната баница и да дооглозгаш остатъците по общинската снага.

ПЕСЕНТА НА ЕДИН ПОГУБЕН ЖИВОТ ОТ ИЛЮЗИИ

Хора, в чиято глава са си дали среща самородната тъпота, отгледаното невежество и войнстващата наглост – те са големият потенциал на днешното време, другарки и другари. Пред тях се прекланят, на всичкото отгоре – пред тях ни карат да се прекланяме. Само за тях днес услужливите медии песни пеят. Защото твоята, и твоята, и твоята песен е изпята; и моята – песента на един погубен живот от илюзии, дами и господа, другарки и другари.

ДНЕС И КАМЪНИТЕ МЪЛЧАТ – ПРЕГРАКНАЛИ И БЕЗМЪЛВНИ

Иван Хаджийски беше написал: „Дошло е време, когато и камъните трябва да почнат да крещят!”. Днес и камъните мълчат – прегракнали и безмълвни. Днес крещят Алековите герои, крещят за купените и назначени победители. Демокрацията, почтеността и достойнството загубиха, за пореден път. Бог да ни е на помощ!

(с минимални съкращения)

*** Заглавието и подзаглавията са на редакцията

Вижте запис от сесията ТУК

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |