Данъчните в Ловешко събраха 40 бона след предупредителни SMS-и

* На открития телефон 0700/18700 могат да се подават сигнали за данъчни нарушения или за корупция в приходната администрация

НАД 40 ХИЛЯДИ ЛЕВА просрочени данъчни и осигурителни задължения е събрала по новия и явно ефективен начин чрез предупреждения със SMS Териториалната дирекция (ТД) на НАП в Ловеч за последните двайсет дни, научихме от PR-ката на приходната администрация Калина Радоева. Парите са постъпили в резултат от кампанията, която Националната агенция за приходите (НАП) започна по отношение на фирми с доказани данъчни и осигурителни задължения. След обаждане по телефона или изпращане на SMS от Информационния център на агенцията на първите десет пилотни фирми от областта, осем от тях са направили погасителни вноски по просрочените си задължения. 538 фирми в цялата страна са включени в тази акция, която ще бъде разширена и спрямо останалите длъжници.

ЦЕЛТА НА НЕСТАНДАРТНАТА КАМПАНИЯ е да се стимулира заплащането на стари задължения, както и да се спестят време на клиентите и разходи на администрацията по уведомяване на лицата с просрочени дългове. Освен да информира за неплатени задължения, Информационният център на НАП на телефон 0700/18700 дава консултации на гражданите за декларирането и плащането на данъци и осигуровки. На 0700/18700 могат да се подават и сигнали за данъчни нарушения или за корупция в приходната администрация. Обаждането е на цената на един градски разговор от цялата страна.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |