И Google се закичи с българска мартеничка

* Троян също е в бяло и червено * В центъра на Бризбейн (Австралия) – дърво с мартенички

ИНТЕРНЕТ ТЪРСАЧКАТА GOOGLE - която влиза във всеки дом по света, ползващ световната мрежа и от години е най-динамично развиващата се компания на планетата – отбеляза подобаващо българския празник Баба Марта, предвестника на пролетта. Което не може да не ни радва и изпълва със самочувствие! Днес, 1 март, логото на Google наподобява нашенска мартеница в характерните цветове бяло и червено. И от нас – честита Баба Марта на Google и на милиардите по света, ползващи интернет!

ПО ТРАДИЦИЯ БАБА МАРТА беше отбелязана от българските общности на много места в света; по данни от БНТ най-активни били нашенците в Австралия, а в центъра на Бризбейн (Brisbane) имало дърво, накичено с мартенички. Нашият Троян също е в бяло и червено и въпреки че тази година Баба Марта вместо пролетно затопляне ни донесе минусови застудявания, търговците на мартенички (в центъра, на Малкия пазар и на много други места в града) са на своя пост. А млади и стари (че даже и домашните любимци) са закичени с червено-белите украшения, носещи щастие и късмет.

Т21



5 коментара:

АРВи каза...

Така се прави, всяка уважаваща себе си фирма не изпуска такива неща, па макар и нашият прекрасен обичай, въпреки че е основно български. GOOGLE с това на пръв поглед не струващо нищо отбелязване мен лично ме спечели по категоричен начин с уважението си към Баба Марта и към България.
Здраве и успехи на всички троянци и от мен.

Анонимен каза...

Е да, само дето мартеница излиза на google. bg, а пък на google.co.uk примерно излиза съвсем друго нещо..., но все пак е приятно.

Анонимен каза...

За съжаление това не се дължи на нашите представители в централата на Google, а на румънските им колеги, които също празнуват 1 март и се кичат с мартеници. Само в двата адреса: google.bg и google.ro се появяваше това лого и вероятно ще бъде добавено към списъка на празничните логота с гриф "Local for Bulgaria and Romania", но за съжаление нямаме никакъв принос за това, дори при запис на логото се изписваше името martisor, което е румънската дума за мартеница. България е почетена с международно лого на 24 май 2007, когато логото на компанията беше на кирилица и по случай въвеждането на кирилицата в допълнителните услуги на Google като търсене на изображения и Google преводач. Локално лого получихме и на 22 септември 2008, по случай денят на българската независимост.
Ето и въпросните две логота:
http://www.google.bg/logos/bulgaria_cyrllic07.gif
http://www.google.bg/logos/bulgaria08.gif

Георги Банков каза...

Поздравления за номер 3, който разбира, това което пише. ;]] Мартеница имаше само в локализираните версии на Google за България и Румъния.

Админът каза...

Като чета коментарите... и си мисля, че тези дето се(ме) питат кой коментар от кое АйПи е писан... трябва да питат представителите на Гугъл за БГ... Ще разберат сигурно..., ама да питат в Румъния, според мен, е по-добре...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |