Невиждан траурен комплекс отвори врати в Троян

* Придобивката на погребална агенция „Троя“ смайва с мащаб и архитектура * Собственикът Пламен Христов: „Не е само бизнес, искахме да направим нещо хубаво за Троян и мисля, че успяхме“ * Няма да има повишение на цените, заявиха от агенцията * И не, не е крематориум, каквито злонамерени слухове плъзнаха из Троян
Ново
Новият Траурен комплекс „Троя“, Троян, 6 август 2024 г.
НЕЩО изключително се появи в Троян – официалното откриване бе миналия вторник, 6 август, с водосвет, отслужен от отец Войден и присъствието на ангажираните с делото и най-близки приятели. Говорим за новия и изцяло в бяло траурен дом в началото на Троян (на Главната, недалеч от отбивката за Новите гробища) на погребална агенция „Троя“.

Момент от откриването, вляво – собственикът Пламен Христов
КАЗВАМЕ изключително без никакви колебания. Новият траурен дом (комплекс) „Троя“ е истинско архитектурно бижу (проектант е арх. Иван Атанасов, строежът до покрив е изпълнен от строителната компания на инж. Емилиан Евтимов, в довършителните работи участват още няколко фирми), елегантен до невъзможност, мащабен, излъчващ едновременно достолепие и красота и издигащ на друго ниво мястото за един от най-важните ритуали в човешкия живот, една сграда, която сама по себе си подсказва философията и нивото на услугата и в добавка задава висок архитектурен тон, който дай боже да се следва в този перспективен и с потенциал троянски район – това първо.

ВТОРО – невероятната изпипаност без никакви компромиси на всеки детайл, на всяка подробност, на всяко ъгълче в новия погребален дом „Троя“, ще споменем само невероятните с мащаба и внушенията си две пана от масивно дърво в просторната обредна зала (дело на Георги Митев). Трето, но не по значение – безкомпромисната функционалност, за обредната зала казахме, ще допълним, че тя е оборудвана с модерна озвучителна и видео техника, която може да се използва при траурните церемонии (научихме, че при една от първите тук близките на починалия поискали да звучи музика на „Пинк Флойд“), в новия обреден дом има и ресторантско помещение с 40 места с професионална кухня и всички удобства, административна част, хладилна зала, достатъчно голям собствен паркинг и всичко необходимо за извършване на услугата от А до Я (включително оформяне на документите, некролози, ковчези, надгробни паметници и т. н.). Четвърто – това е съвсем нов проект, както се казва, реализиран на гола поляна (амбициозната частна инвестиция е от порядъка на 1,5 млн. лв.), какъвто не се среща и в големи градове, поставящ погребалните услуги в града ни на съвсем друго равнище.

Гледки отвътре
РАЗГОВАРЯХМЕ с хората, които стоят зад това сериозно дело – собствениците на погребална агенция „Троя“ Светла и Пламен Христови. Най-напред ги попитахме – защо. Защо е тази тежка и в някаква степен рискова инвестиция? „Не е само бизнес, искахме да направим нещо хубаво за Троян и мисля, че успяхме“, сподели ни г-н Христов. Другият ни въпрос бе неизбежен – означава ли, че тази нова и скъпа придобивка на „Троя“ ще се „калкулира“ в цените. Отговорът бе, че няма да има абсолютно никаква повишаване на цените на услугите на агенцията. Но г-жа Христова направи една вметка: „Не мога да разбера – за сватби, абитуриентски вечери и т. н., хората са готови да пръскат луди пари, а когато изпращат най-близките си се стискат, това не говори добре“.

Гледки отвън
СОБСТВЕНИЦИТЕ споделиха и нещо, което е и смешно, но повече тъжно и издава не само незнание, но и завист/злоба. Пуснат бил слух, че новият траурен дом е… крематориум, имало и жалби в Общината?! „Напишете, че това не е вярно, нека хората са спокойни“, бе молбата на сем. Христови. А в краткото си и емоционално слово при откриването Светла обобщи: „Вярваме, че с този модерен комплекс вървим в правилната посока – с поглед в бъдещето и за удовлетворяване на всички желания на нашите клиенти“. От нас – поздравления!

Т21  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |