Сицилианската уличка се нуждае от промяна

* Полина Владова: „Мисля, че не трябваше да затварят ул. „Софроний Врачански“ * Спорно е дали би решило проблема, но едно е сигурно – тази атрактивна и живописна частица от Троян плаче за промяна и обновяване
Читателите ни пишат
Поглед към ул. „Софроний Врачански“
МАЛКАТА „сицилианска“ уличка „Софроний Врачански“, която е в подстъпа към хотел „Троян Плаза“ и води до уширението при Марковския мост, но е без излаз в тази посока (сицилианска я е определял не един турист в града ни и вероятно с право – нещо от графиката и атмосферата й напомня на уличките в прочутата италианска провинция). За нея ни писа съгражданката ни Полина Владова, на която редовно се налага да минава оттам – има етаж от къща на ул. „Васил Левски“, чийто двор гледа към ул. „Софроний Врачански“. Но поводът е по-различен – дупките по улицата, които са се разраснали до непоносими размери и блокирането й от наспрели автомобили, което прави движението проблемно и рисково.

Дупките по улицата се разрастват
„РАЗМИНАВАНЕТО на две коли по улицата е изключително неудобно, винаги единият от шофьорите, които се засрещат, трябва да връща назад“, споделя недоволната троянката. Но наред с критиката предлага и вариант за решение, т. е. има препоръка към общинските власти: „Мисля, че не трябваше да затварят улицата“.

НЕ МОЖЕМ да кажем дали г-жа Владова е права за отварянето на ул. „Софроний Врачански“ към Марковския мост и дали това би решило проблема. Но е сигурно, че тази изключително атрактивна и живописна частица от Троян, в добавка наситена с много история, тук включваме и кръстовището на ул. „Васил Левски“ при Марковския мост, плаче за промяна и обновяване – и функционално, и естетически.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |