Урок по горска педагогика на Турлата

* „Подгответата“ от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ участваха в образователни игри, водиха дискусия кое е природно и кое замърсител, изработиха картички от природни материали, возиха се на въздушния тролей, а урокът завърши с пикник и пица
Седмица на гората, 1-7 април
ПО ПОВОД Седмицата на гората в местността Гъбата над Лесопарк „Турлата” в Троян се проведе урок по горска педагогика (28 март). Инж. Станислава Багарова от троянското Държавно горско стопанство (ДГС) запозна малчуганите от предучилищната група на НУ „Св. св. Кирил и Методий” с дейностите в гората и хората, които ги изпълняват. Бъдещите първокласници участваха много активно в открития урок и научиха много нови неща за дървесните видове и горските обитатели.

ЗАБАВНО-образователните игри „Тайни торбички”, „Моите съкровища”, „Паяжина” и „Познай кое животно съм” радваха хлапетата, а намерените предмети в тайните торбички провокираха дискусия по важния въпрос – кое се среща естествено в природата и кое я замърсява. Децата показаха и завидни познания по разделно събиране на отпадъците.


УРОКЪТ завърши с изработка на красиви картички от природните материали, които инж. Багарова бе подготвила за учениците си. А за любознателността и знанията си те бяха наградени с книжки „Горски приключения”, химикалки и ръчно изработени дървени медальони, които надписаха и изрисуваха сами. После децата се наиграха в Лесопарк „Турлата” и се повозиха на така любимия на всички „въздушен тролей“. Денят завърши с пикник и пица.

По информация от ДГС Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |