„Грижата за гората – грижа за здравето на белите ни дробове”

* Д-р Дудевска: „Дарението от Държавните горски стопанства в Черни Осъм и Троян е  жест на грижа  към пациентите и екипа на болницата в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април“
 
Д-р Дудевска
Седмица на гората,
 1-7 април
 
ИНИЦИАТИВАТА е идея на Белодробната болница (СБАЛББ) - Троян.  Държавните горски стопанства в  с. Черни Осъм и Троян дариха за парка на лечебното заведение 30 дръвчета – ела, бор, смърч, туя, явор и бреза, с което стартираха събитията по повод 85-годишнината от учредяването на първия празник на залесяването и традиционната Седмица на гората (първата пълна седмица на м. април – бел. ред.). Лекарите и професионалистите по здравни грижи от Белодробната болница засадиха дръвчетата , след което връчиха на лесовъдите от горските стопанства специални сертификати за дарители.

Равносметка за залесителната акция
Медици и лесовъди – поглед в една посока
„ПАРКЪТ на лечебното заведение е създаден в началото на миналия век от немски ландшафтен инженер. В него преобладава иглолистната растителност. Тя е доказан източник на естествената йонизация на въздуха, която значително ускорява оздравителния процес при остри и хронични белодробни заболявания, повлиява благоприятно състоянието на сърдечно-съдовата и нервната система. Дарението от Държавните горски стопанства в Черни Осъм и Троян е  жест на грижа  към пациентите и екипа на болницата в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април”, сподели директорът на СБАЛББ - Троян д-р Цветомила Дудевска.

СБАЛББ - Троян

Още по темата:

1 Коментара:

Троенец каза...

Ако така се снимаха и горската мафия ,когато рендосват гората,не с 30,а 3 с много нули,щеше да е новина!Ама от лакомия фотото им засича!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |