Ще градят параклис в Белодробната болница

* Обявена е дарителска кампания, нужните средства са 14 510 лв. с ДДС * Храмът ще носи името на светителя хирург архиепископ Лука, професор по медицина и божи служител
Дарителска кампания
Поглед към централния вход на Белодробната болница в Троян
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, вече 112 години Белодробната болница в Троян („СБАЛББ – Троян“ ЕООД) дарява здраве на стотици хиляди хора от цяла България. Но здравето на всеки човек се измерва не само с физическите му параметри, а и с духовния му баланс. Водени от желанието да дадем и духовна подкрепа на нашите пациенти, ние, служителите на Белодробна болница - Троян, взехме решение да им предоставим малък храм параклис. Ще наречем параклиса на името на светителя хирург архиепископ Лука, професор по медицина и божи служител. 

Светителят хирург архпиепископ Лука
„СДРУЖЕНИЕ за превенция и лечение на белодробни заболявания - Троян“, в което членуват всички лекари и медицински сестри от болницата, организира дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на параклиса, за който имаме благословията на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Средствата, необходими за изграждането на храма са 14 510 лв. с ДДС.

РАЗЧИТАМЕ на Вашата благотворителност и добросърдечност за предоставяне на дарение в полза на това богоугодно дело. На разположение са Дарителска кутия в Белодробна болница - Троян и дарителска банкова сметка на Сдружението за превенция и лечение на белодробни заболявания - Троян:

IBAN: BG45UNCR70001522667139
BIG: UNSRBGSF
УниКредит Булбанк - клон Троян
Основание: „Параклис - Белодробна болница - Троян“

Дарителите ще бъдат записани в специална книга на храма и ще получат сертификат и договор за дарение.

С уважение: д-р Цветомила Дудевска, д. м.,
управител на „СБАЛББ – Троян“ ЕООД

За контакти:
5600 Троян, ул. „В. Левски” №253
Управител: тел./факс 0670/6-49-85
Централа: тел. 0670/6-27-01(2)
Гл. счетоводител: тел. 0670/6-49-73
E-mаil: pulmohosptrojan@yahoo.com
www.sbalbb-troyan.com

4 коментара:

Анонимен каза...

Това е чудесно.
Дано бързо се намерят например 3-ма "батьовци" и да дарят по 5000лв и всичко да приключи бързо

Анонимен каза...

Еееех, да не беше се изказвал. Утре отиди и дари 10 лв. Това е идеята и смисъла да дариш за църква. Тогава ще чувстваш тази църква ( параклис) като своя. Когато едно време нашите предци са строили църкви всички са помагали и всеки от селото или града е минавал да сложи една тухла в градежа.Не чакай някой с 5 хил,, а много с по 10, 20 или 50.

Чичо Пешо каза...

Мдааа. Само Господ може да спаси пациентите от некадърниците в Троянската и Габровска белодробни болници.

Анонимен каза...

до чичо Пешо - Грамотен сте - направете литературна справка чие дело е делото за спасяване на давещите се . . . Жокер - търсете Илф и Петров :) :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |