„Шахта убиец на картери“ дебне при новото кръстовище

* Очевидецът Мариян Данчев: „В Германия при петно от масло на пътя органите ще лъскат цял ден, но няма да остане и следа… Някой ще понесе ли отговорност“
Хубава работа, ама…
Новата предупредителна табела
Шахтата убиец на картери
ПЪТЕН инцидент при новото кръгово кръстовище при АИР-а в петък, 29 март. Сигнализира ни нашият читател и приятел Мариян Данчев, който е очевидец и уточни, че става свидетел на подобен инцидент за втори път в рамките на седмица. Накратко – заради строежа на кръстовището съществуват неравности и други препятствия, които са капан за шофьорите, някои не са и обезопасени. Така е с отводнителната шахта към Пачовия мост (моста за „Елпром Троян“) – тя е потънала с 20-тина сантимента и малко невнимание на водача означава разбит картер. „Шахта убиец на картери“, я нарече г-н Данчев, като малко по-късно постави пред нея саморъчно изработена предупредителна табела с надпис „Внимание! Шахти убийци на картери“.

Резултатът от разбития картер на софийското "Рено Еспейс" е очевиден
ВЪВ ВЪПРОСНИЯ „черен петък“ жертвата бе един бус „Рено Еспейс“ със софийска регистрация, който си беше разбил картера и бе оставил дебела черна маслена диря. А на мястото, докъдето му бяха стигнали силите – автобусната спирка при магазин „Слънце“ на стотина метра, бе почерняло от разлятата течност, под и до автомобила, на шосето също. Което освен грозно и неекологично, бе опасно за останалите участници в движението. Шофьорът го нямаше, явно бе отишъл да търси монтьор и явно капанът на шахтата бе щракнал за негова сметка.

Г-Н ДАНЧЕВ се обади на спешния тел. 112, след малко пристигна полицейски автомобил. Очакваше се и кола от Пожарната, който не дойде, но научихме (от началника на РСПБЗН - Троян гл. инсп. Петър Петров), че са съгласували действията си с Община Троян и разчистването е било възложено на ОП „Комунални услуги“ – разлятото масло бе посипано с пясък и обезопасено.

„ИСКАМ да ви кажа какво ще се случи в Германия при подобна ситуация, често пътувам дотам и имам преки наблюдения. Случвало се е бусът ми да аварира на аутобана. При авария на МПС на аутобан полицията и другите органи пристигат скоростно и първото нещо, което гледат, е дали има изтекло масло под автомобила. Ако има петно, полицаят го измерва с ролетка и според големината е и глобата, за 10 см – 400 евро глоба. Плаща я собственикът на автомобила независимо каква е причината, а той после в съда си търси парите от истинския виновник. И друго нещо – при петно от масло на пътя органите ще лъскат цял ден, но няма да остане и следа“, коментира г-н Данчев.

Мариян Данчев: „Още по-потресаващо обаче е безхаберието и апатията на гражданите“
МАЛКО по-късно възмутеният очевидец написа в страницата си във фейсбук: „Още по-потресаващо обаче е безхаберието и апатията на гражданите. Съдейки по размазването на пътя, от инцидента бе минал поне половин час. От шофьора нямаше ни вест, ни кост. Направих снимки и се обадих на вестник „Троян 21“… След около час пак минах оттам, петното на пътя бе посипано с пясък, от шофьора на колата отново нямаше и следа. Апатията и непукизмът в обществото ни са отчайващи! Ясно е какво се случва в Германия например при подобна ситуация. Но какво се случва в България, КАК стигнахме до такова падение и КАК да излезем от него? Някой ще понесе ли отговорност?“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |