За Седмицата на гората, 3-9 април

* Учениците от 7.б клас на СУ „Васил Левски  засадиха липа на Гъбата * Беседката с жив покрив в парк „Турлата“ е готова * Строи се паркът за кучета * Малчуганите от ДГ „Буковец” засадиха дърво в двора на градината
Празнично
СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ ЗАСАДИХА ЛИПА

НА 31 МАРТ за пореден път служителите на Държавно горско стопанство (ДГС) Троян проведоха занимателни лесовъдски игри с ученици. В местността Гъбата над новия лесопарк „Турлата“ лесовъдите запознаха децата от 7.б клас на СУ „Васил Левски“ със своята професия, обясниха им как правилно да засадят дърво и какви грижи да полагат за него, за да порасне. Седмокласниците засадиха липа в минидендрариума на стопанството, като си обещаха, че ще доведат своите близки, за да покажат дръвчето си. И както си му е редът, след свършената работа следваше заслужена почивка – пикник, организиран от ДГС Троян в новоизградения кът за отдих в лесопарка.

БЕСЕДКАТА С ЖИВ ПОКРИВ Е ГОТОВА

ТЕЗИ ДНИ беше завършен последният етап от изграждане на обектите в лесопарк „Турлата“ –  беседка в познатия стил на изработка от масивна дървесина, с оригинални пейки и маса и с жив покрив. Беседката е в най-високата част от парка, предоставя хубава гледка към града и със сигурност ще стане място, предпочитано от младите, а и не само от тях. Така в лесопарка се оформиха три къта – детски, кът за пикник и младежки. Паркостроителите от ДГС Троян отправят апел към гражданите и гостите на Троян за опазване и поддържане на чистота.

ИЗГРАЖДА СЕ ПАРКЪТ ЗА КУЧЕТА

В НОВИЯ лесопарк „Турлата“ започна изграждането на важна част от инфраструктурата му – парк за кучета. До момента е завършена вертикалната планировка, което се оказа голямо предизвикателство, но с помощта на тежката техника се получи успешно. След като беше подготвен теренът, оформилата се паркова площадка беше озеленена от служителите на стопанството, съвместно с участници в тридневния форум „Зелена администрация: възможни сценарии и приложения на технологии“, проведен в Троян от Института по публична администрация. Бяха засадени 25 броя фиданки от 5 дървесни вида. Целта е облагородяване на територията. Следват етапи по водоснабдяване, изграждане на ограда, както и на съоръжения за домашните любимци. Паркостроителите от ДГС Троян се гордеят, че паркът за кучета ще е най-голямото подобно съоръжения в България. Крайната цел е да се получи едно приятно място за животни и хора.

ПРИ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДГ „БУКОВЕЦ“

НА ДЕТСКА градина „Буковец” гостува инж. Станислава Багарова, служител на ДГС Троян. С нейна помощ децата засадиха дърво в двора на градината. Имаше също игри, викторина и загадки, чрез които малчуганите можаха да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и дейностите по опазване на природата. Събитието беше по случай Седмицата на гората. От детската градина изказаха сърдечната си благодарност на ДГС Троян за отделеното време и внимание.

По информация от ДГС Троян
 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |