Езиковата си има нов директор

* Популярният, обичан и амбициозен учител по география Иво Райнов наследи на поста най-дългогодишния езиковски шеф Радослав Хитов * „Дойде време за справедливост и правила. За прозрачност и публичност. За безпристрастност“, четем в първото директорско слово

Иво Райнов
Рокади
 
ЕЗИКОВАТА гимназия в Ловеч (сега ПЕГ „Екзарх Йосиф I“) – най-рейтинговото учебно заведение в Ловешка област, наследник на прочутия девически Американски колеж, който първоначално е бил основан в Троян преди Освобождението, но само след няколко месеца прогонен (каква троянска глупост и липса на далновидност!), приет от ловчалии и възроден през 1881 г., закрит след преврата на 9 септември, възстановен през 50-те като езикова гимназия, „първата и най-стара езикова гимназия в най-новата история на България“, четем в Уикипедия, с три езика (френски, немски и английски), дала началото (след преместването на „вражеския“ английски в София и на френския във Варна) на столичната Първа английска и варненската Френска гимназия, след това наложила се през годините като най-добрата, заедно със софийската Първа немска, немска гимназия в страната  – си има от дни нов директор, популярният, обичан и амбициозен учител по география Иво Райнов.

Г-Н РАЙНОВ наследи на поста най-дългогодишния езиковски шеф, Радослав Хитов, който бе начело цели 28 години (от 1995 г.) и успя да съхрани и преведе успешно Езиковата през множество перипетии на несвършващия български преход. „Дойде време за справедливост и правила. За прозрачност и публичност. За безпристрастност, отговорност, взискателност. За само един стандарт. Без втори. Без двоен. За уважение, екипност, споделени ценности, общност. Шанс за смелите, всеотдайните, амбициозните учители, талантливите, усърдните, целеустремените ученици. Ще пазим традициите, но ще ги надграждаме. Благодарим за създаденото, но ще го развиваме. Ще уважаваме всеки, писал в досегашната история, но ни чакат нови страници“, четем в емоционалното първо директорско слово на г-н Райнов в профила му във фейсбук. И от нас – честито на езиковци, сред които винаги е имало, сега също, немалко троянски деца.

Т21
 
Бел. ред. Преди години разказахме една любопитна ловешка „история за торта и полицейска патрулка“ с главен герой тогавашният учител по география, а вече директор на Езиковата Иво Райнов – беше много смешна, като измислена, макар и напълно вярна; май тогава г-н Райнов ни се поразсърди, но нищо от това :–))
 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |