Милион от държавата за Езиковата в Ловеч

* Правителството отпуска 1 млн. лв. за строителството на модерен спортен комплекс в рейтинговото ловешко училище, където учат и десетки троянчета

НА ВЧЕРАШНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ (22 август) правителството е решило да отпусне 10 млн. лв. за изграждане на многофункционални спортни зали в училища в 9 общини в страната, като сред тях е и Ловеч (останалите са Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Русе, Шумен и София; общо 10 училища). А ловешкото школо, което ще се сдобие с модерен спортен комплекс за 1 млн. лв., е рейтинговата Езикова гимназия (ГЧЕ „”Екзарх Йосиф I”), в която учат и десетки троянчета; възпитаник на ловешката Езикова е и настоящият финансов министър Симеон Дянков.

ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ МИЛИОН пристигна като своеобразен подарък по случай 135-годишнината от Освобождението на Ловеч, което бе чествано на 22 август. Новината пък бе съобщена на тържествената сесия на местния парламент от председателката му Корнелия Маринова. Преди броени дни партия ГЕРБ дари от партийната си субсидия от държавата 100 хил. лв. за доизграждането на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч. „Както се казва – дай боже ако не всяка седмица, то поне всеки месец по една такава новина”, пожела г-жа Маринова.

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Един ден Диоген ядял леща пред някаква врата.В цяла Атина нямало по-евтина манджа,демек щом ядеш леща,съвсем си я закъсал.Минал оттам един от министрите/на финансите/ на Императора и му рекъл:
_Ех,Диогене,Диогене!Ако се беше научил да си по-покорен,да ласкаеш Императора,да го гладиш по косъма,нямаше да се налага да ядеш толкова леща.
Диоген спрял да яде,вдигнал поглед,взрял се в министъра и му отвърнал:
-Бедни ми братко,ако се беше научил да ядеш леща,нямаше да има нужда да си покорен и да ласкаеш Императора!

Анонимен каза...

... Различни гледни точки...

Анонимен каза...

Нашия министър / на финансите / не знае, че лещата изобщо съществува. Той е научен да яде печени прасенца при Людмила Живкова, в Щатите и при Тикватора. Яденето на леща е символ на икономическата криза, а той знаеше, че тя ще го подмине.

Бай Илия Арматуриста каза...

Атина не е била империя и въобще в древна Гърция не е имало империи...Иначе притчата е много хубава

Анонимен каза...

Зная,бай Илия,прав си за Древна Гърция,но притчата е за сегашна България!Аз не мога да я оприлича на друго,освен на Империя,управлявана от Император!И финансите се разпределят по съответния начин - по Императорски....

Анонимен каза...

Сетих се и друга една .....Седял си пак Диоген на слънце и си припичал старите кокали,когато покрай него минал Императора.
-Искай от мен каквото щеш - в своя характерен стил наредил ТОЙ.
-Не ми закривай слънцето - продумал Диоген....

Анонимен каза...

Ако си бяхте направили труда, щяхте да знаете, че на още 9 големи училища с по над 1000 деца се дава по 1 милион за спортна зала.Вместо да оплювате, някога правили ли сте нещо за младите хора, чието основно занимание за кафенетата, чалготеките, цигарите и алкохола?

Анонимен каза...

7. Да правили сме, ти да не мислиш че финансовия министър допълнително е напечатал тия 10 милиона за раздаване?

Анонимен каза...

Е, като сте си направили труда, значи знаете, че 4 милиона са от бюджета на Министерството на образованието, а останалите 6 са от републиканския бюджет.Но не ми отговаряте на въпроса:"Някога правили ли сте нещо за младите хора, чието основно занимание за кафенетата, чалготеките, цигарите и алкохола?"

Анонимен каза...

Има един български лаф - " със чужда пита помен правят. "

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |