Какво се случва в центъра на Троян?

* В двора на хранителен магазин – незаконно сметище

До: г-жа Донка Михайлова, кмет на община Троян
Копие: в-к „Троян 21”

ДО ХРАНИТЕЛНИЯ МАГАЗИН на ул. „Христо Ботев” N 252 в Троян (под сервиз „Петелев”) има стара къща близнак, в която живеят квартиранти. Тъй като общият вход на магазина и къщата се използва от склада на магазина, квартирантите няма откъде да минават. Те влизат от чужд имот, който се намира на гърба на въпросния магазин, тъй като блокът на улица „Борова” няма ограда.

ПРОБЛЕМЪТ Е СЛЕДНИЯТ: квартирантите, които се водят, че живеят на ул. „Хр. Ботев”, минават през чужд имот и не само това – Софка, както всички я знаят в района (една от квартирантките в къщата до магазина), всяка сутрин обикаля кофите за боклук и носи пластмасови шишета, железа, кашони..., минава през чуждия двор и трупа смърдящите отпадъци в общия двор на магазина и на нейната хазайка. Представете си сега в тези горещини какви зарази може да се донесат с тези боклуци за живеещите в блока, през който тя минава незаконно.

ДА НЕ ГОВОРИМ, че денонощно вдига ужасен шум като сплесква шишетата, за да заемат по-малко място в чувала или чупи нещо по-голямо с брадвата пак поради същата причина. Започва сутрин още около 6:00 часа, продължава и следобед, когато децата в района почиват. Особено в събота и неделя, когато няма къде да предаде боклуците си, камарите стават огромни. Можете да дойдете в неделя или понеделник рано сутринта да видите за какво става въпрос!

МОЛИМ ВИ да се изпратят компетентни лица на проверка и това незаконно сметище да бъде премахнато! Благодаря Ви предварително за съдействието!
22 август 2012 г., Троян
Пепа Нанкова

P.S. Изпращам Ви снимков материал!


*****

След писмото на г-жа Нанкова получихме и отговор от кмета Донка Михайлова.

Благодаря за подадения сигнал!
До: г-жа Пепа Нанкова
Копие: в-к „Троян 21“
Уважаема г-жо Нанкова,

Благодаря за подадения сигнал! Незабавно бе назначена комисия, която да
състави констативен протокол с предписание за премахване на сметището.

23 август 2012 г., Троян
С уважение:
Донка Михайлова, кмет на община Троян

26 коментара:

Анонимен каза...

Каруци,тропане на шишета,мангусти,осрани улици-това е на всяка улица.

Иванко каза...

И не само в Троян. Мангустите са навсякъде. Но не ги закачайте, защото ще разсърдите Хелзинкския комитет и други такива организации.

Анонимен каза...

Когато циганите взимат помощи и не плащат нищо е Демокрация, когато ги караме да работят и да си плащат сметките е Расизъм

Анонимен каза...

Да, наистина описаното е сериозен проблем. Но аз искам да акцентирам и на друг, според мен, също сериозен проблем: Жалкият ни град е заприличал на дъскорезница! По всяко време, на всяко междублоково пространство се режат дърва за огрев, което води до постоянен и много неприятен шум от циркуляр или резачка, талаш и пепел и купчина стърготини, които обикновено не се и почистват. Сега е сезонът на отпуските, но всяка сутрин мен ме буди горният отвратителен звук още в 7 часа! Длъжна ли съм да търпя това?!? Гората ли да хвана или имам право да живея в собствения си дом нормално?!? Ходила съм в много други градове из страната, защото много пътувам, но такава гледка на струпани дърва до всеки блок или къща никъде не съм видяла, нито пък съм чула звук от циркуляр или резачка. Мисля, че и върху този проблем следва да се помисли и да се вземат някакви мерки!!!

Анонимен каза...

Ей,че убави дърва,от де ги земахте,колко ги арчат...

Анонимен каза...

Arbeit macht frei

Анонимен каза...

Длъжна сте,другарко №4,длъжна сте!Както е тръгнало,ще търпим до второ причастие,че и по нататък!Господ здраве да дава на н.пр.ген.-лейтенанта все така да я къдри,да оправя работите,пък ние ще пърпи-и-и-име,господ здраве да дава и на майка му,и на цялото му домочадие,че и на комшиите....

Анонимен каза...

Към 4-и: Уважаема госпожо,
и на мен ми се иска да се отоплявам на ток, по-удобно, по-чисто е, но уви все още не сме дорасли! Не се сърдете на хората, виновни ли са, че няма централно парно...А дървата да се докарат нарязани...нали се сещате, че трябва да се бръкнат по-надълбоко в джоба! А относно непочистването след нарязването им....незнам какво може да се направи :(

Анонимен каза...

Е ли възможно след около 1година да се публикува какво е решението на великата комисия,ако в рамките на този къс срок се справят с решението на проблема?????!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Номер 4, и гората да хванете, няма да има ефект-там пък са резачките на дървената мафия. Аз отидох в планината да потърся тишина и спокойствие, но уви. Попаднах на купища трупи, коне, конски фекалии, туби с масла и разхвърляни гуми (това във вододайната зона на Ч.Осъм), както и на лошо говорещи български език млади момчета (Казаха ми , че били помаци) с резачки...

Анонимен каза...

Не се оплаквайте на кметицата от циганите, защото вие я отидете да гласувате, я не. А те са там, под строй. Някой бивш кмет ги е докарал в Троян, не сме ние !

Анонимен каза...

Браво, г-жо номер 4. Радвам се на написаното от Вас, тъй като изключително рядко виждам грамотно написани коментари, а това ми е ужасно неприятно. Личи си, че сте интелигентен човек. Браво!
Мнението Ви по въпроса с отоплението на дърва го споделям и аз, но нямам надежда, че нещо може да се промени за съжаление.

Анонимен каза...

* , за съжаление!

Анонимен каза...

Докато мангалите се толерират само като гласоподаватели все по зле ще става ,за мен циганите са по-зле и от индиянците и не в резервати а в затворени "гета" трябва да се изселят!!!

Анонимен каза...

4-ти,има закон в който е упоменато времето за извършване на каквито и да е било дейности,свързани с шум в населено място.Ако нарушават споменатите в закона часове за извършване на такива дейности - обърнете се към органите на реда,ако ли не ви биндисват споменатите часове - хватайте гората!!!
И като заговорИхме за закони,да запитам малко като офтопик така.Оти има знак забранено спирането и паркирането пред него магазин,и пак постоянно има коли и бусове и кво ли не спряло там? Кво правят тези хрантутници ушаците че не си вършат раЛтата?

Анонимен каза...

№ 4 - И тази сутрин резачката "запя" в 7 часа!
Знам, че да купиш нарязани дърва е по-скъпо, знам какво е да се топлиш на ток, но знам също, че отоплението на дърва е плод и на троянската еснафщина, не само на жизнен стандарт. Съгласно Наредба № 1 на ОбС тишина трябва да се пази от 22.00 до 06.00 часа, но нормално ли е почти през цялото останало време да слушаме воя на циркуляра и резачката?!? Това не е ли лудост?!?

Анонимен каза...

Стига с тез дърва,на снмката дъва ли има или цигания???????

Анонимен каза...

от 17-дърва-извинете....

Анонимен каза...

Август и септември ще изтрая комшийте ми да си набавят топлинка за зимата, както и те ще ми изтраят за два часа шумът около моите дърва, но питам аз, как да трая 3 броя кучета, които лаят денонощно.В тези горещи нощи на затворени прозорци ли да спя? А като се заслушам в късни доби около 2-3 часа, когато градът е затихнал, нощният лай на кучета и разгонените коооооотараци в махалата и града огласят кварталите .Вечер като си легна, и до отворения ми прозорец две щурчета като засвирили : ако ти сега дръвца не осигуриш, какво ще чинеш ти зимъс?Кога се търкулна и тази година?Щом щурче ти засвири, годината си отишла май, щото вече започнаха мои близки да се питат къде ще карат Нова година, а щурчетата си свирят......

Анонимен каза...

16-ти , отоплението на дърва не е плод на троянската еснафщина , а на троянската беднотия.Мислиш ,че е по-лесно да режеш и цепеш дърва , отколкото с едно копче да си решиш отоплението...не ставай смешен.

Анонимен каза...

До 20-ти: Отоплението по първобитния начин - с дърва е плод на тъпото управление на Троян през последните 20 години. Много по задръстени градове от нашия са газифицирани и няма тази идиотщина. Но си мисля, че и газ да ни прекарат такива тъпаци като теб пак ще си палят печките, защото сте със закърнели мозъци!!! Това е истината!!!

Анонимен каза...

Смисъла на живота на много троянци: Да режат, цепят дърва и да си палят огън в стаята! Защо ли? Защото е с 1 стотинка по-евтино! Не е ли еснавщина това???

Анонимен каза...

Ей аман от отворковци прости, като тези поледните дето са писали !!!Ами като сме еснафи що не се изнесете в Париж или Милано например, там дърва нямя - и резачки няма да слушате!Е знам ви аз и вие сте едни от ПИШМАН БОГАТАШЧЕТАТА В ТРОЯН.......СМЕШНИЦИ ,а слезте малко от облаците и се огледайте само дървата ли ви бодат в задника или,,,,,,,,,

Анонимен каза...

До 23 - ми така сме направили...

Анонимен каза...

Уважаеми 21-ви препоръчвам Ви да прочетете "Пази боже сляпо да прогледа" , аз може и да съм тъпак както ме наричате, но Ви уверявам , че разликата тока и дървата не е една стотинка.

Анонимен каза...

Според челото на "Преса" "Топлофикация София" има принос към глобалното затопляне. Почти половината от топлината в сградите не минава през радиаторите и отива за отопление на стените и околната среда. Това се вижда от изравнителните сметки на граждани със спряно отопление. По думите на Павел Кърлев, секретар на Федерацията на потребителите, собственици на жилища с изключени радиатори плащат по 300-350 лв. за изминалия зимен сезон. Това прави по 60-70 лв., на месец за средно голям апартамент. Начислената такса за сградна инсталация надхвърля 48,7 процента, което било абсурдно. Според Кърлев техниците манипулират общите топломери, а хората са принудени да плащат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |