Окрадоха Езиковата, счетоводителката присвоила 100 бона

* Има ли съучастници крадлата, какво означава „двоен подпис” и защо синдикалистът Георги Пърликов поиска оставката на директора Радослав Хитов и заместничката му?
Крими
ГРАМАДЕН скандал гръмна тия дни в най-рейтинговото и престижно средно училище в Ловешка област, в което учат и десетки деца от Троян - ловешката Езикова гимназия (ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”). На 8 септември от Окръжна прокуратура – Ловеч съобщиха, че е образувано досъдебно производство за присвояване на средства срещу главния счетоводител на училището Миглена Тодорова. Сигналът до прокуратурата подал директорът на Езиковата Радослав Хитов.

ПРИ ПРОВЕРКАТА се установило, че от началото на м. февруари 2014 г. до настоящия момент г-жа Тодорова неправомерно е плащала за неизвършени услуги или за по-голям обем работа от реално извършения на пет фирми, като размерът на финансовата щета за училището е стряскащ – 100 хил. лева. След установената злоупотреба Миглена Тодорова веднага е била освободена от работа и по всяка вероятност я очаква съд, а от Община Ловеч, която е принципал на училището, започнали финансов одит и за предходни периоди. И като че ли всичко е ясно – има вина (щета), има и виновник, който е получил наказание и го грози още по-тежко наказание.

НО СКАНДАЛЪТ има развитие. Стана ясно, че сигналът до прокуратурата е подаден от директора Хитов след започнала финансова проверка в Езиковата, т. е. злоупотребата неизбежно е щяла да лъсне. Което пък поражда съмнения. В коментари из ловешките сайтове се чуха и мнения, че счетоводителката е удобният бушон и неслучайно няколко предишни счетоводителки скоропостижно са напускали работа. Знае се също, че училищните плащания се правят с т. нар. двоен подпис (на счетоводителя и на директора) и е изключено подобни отклонявания на средства да са станали без съучастие.

Централният вход на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I", Ловеч
ДОПЪЛНИТЕЛНО масло в огъня на скандала наля преподавателят по английски език в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” и председател на училищната структура към синдиката „Подкрепа” Георги Пърликов. В писмо до образователния министър проф. Тодор Танев, министъра на финансите Владислав Горанов, областния управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева, народния представител Корнелия Маринова, ловешкия кмет Минчо Казанджиев, началника на РИО – Ловеч Еленко Начев и председателя на регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Иво Райнов синдикалистът иска незабавната оставка на ръководството на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” – директора Радослав Хитов и заместника му Павлина Зарчева. Позицията на регионалния синдикален шеф към КТ „Подкрепа” и също преподавател в Езиковата Иво Райнов е малко по-различна – в своя статия той признава, че случилото се е „срамно престъпление” и „нагла кражба”, но не се солидаризира с поисканата от колегата му оставка на директора Хитов и подкрепя тезата, че „счетоводителят на гимназията е ограбвал децата”.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Тя Ловешка област щото е цъфнала и вързала, че и рейтинг търсите :)

Анонимен каза...

А на нашата община счетоводството в комбина с Банков колко милиона са откраднали?
Това е риторичен въпрос - Вие не знаете, а те няма да си признаят.

Анонимен каза...

Директора Хитов е жертва на алчна счетоводителка. Той е невинен. В момента в който е разбрал веднага, даже малко по рано преди да разбере е подъл сигнал срещу алчната счеоводителка. Хитов е света вода ненапита.Предните напуснали счетоводителки са си напуснали ей тъй защото са си намерили друга по платена работа а не, че са разбрали какво прави Хитов. Пак казвам Хитов е невинен защото е и общински съветник и то от ГЕРБ, което отново го прави невинен. И от БСП да беше пак е невинен.Я вижте колко е невинен кмета на Ловеч кмета деформатор, пърдон реформатор. Скоро и неговата ще се види. Ха не спечели(купи) изборите, ха е станал клиент на една друга организация която сега не може да се намеси поради едни други причини. Но послеееее, когато чадърчето се затвори,после ще е безпощадна, безкомпромисна и т.н. и т.н. .....после.....зависи от гласовете на ДПС към кого ще идат след балотажа. Ще видим доли няма да му врътнат № като на Орешарски-нож в гърба. Та много невинни има в Ловеч....

Анонимен каза...

Стига тъпотий! В никое училище никой не може и стотинка да изхарчи, дори за тебешир, без директорът да знае...
Я се приземете, както разправяше дедо Тодор...

Анонимен каза...

Цветанов и Хитов невинни! Ако някой не е разбрал е крайно време да си го набие в тъпата глава.

Анонимен каза...

Я направете проверка каква вила е направил на Орешак всички материали са дарение иработа без да плаща от родители

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |