Вяра Данчева с европейско злато

* Националката от Троян бе в състава на шампионската щафета на България в шампионата на Югоизточна Европа
Спортно ориентиране
Вяра Данчева по трасето
НАСКОРО главният редактор на Т21, уважаваният от мен Генадий Маринов, ми каза: „Много негативизъм има в държавата, скоро писах за световната титла на Владо Илиев в биатлона – чудесна новина, има ли нещо хубаво и при вас?”. И като по поръчка хубавата новина за нашия клуб (клуб по ориентиране „Хемус”, Троян) се появи – Вяра Данчева спечели златен медал на шампионата на Югоизточна Европа по ориентиране.

ДЪЛГО време очаквахме това състезание – шампионат на Югоизточна Европа по ориентиране. Състезанието, чийто домакин бе България (Банско, 24-30 август 2015 г.), наистина бе внушително – с участието на националните отбори на 9 близки до нас държави, с пълни гарнитури от юноши и девойки младша и старша възръст, мъже и жени. Тук са силните тимове на Румъния, Сърбия, Молдова, България, Турция с нейната неспирно скандираща и емоционална агитка от над 150 човека, която се чувстваше съвсем по домашному и често взимаше надмощие над домакинската. За мястото - Банско, сме говорили неведнъж, за бетонът навсякъде, за огромните полупразни хотели и за вълшебството и неподражаемата красота на природата и извисяващите се примамливи върхове.

Златната ни щафета при девойки мл. възраст
СЪСТЕЗАНИЕТО бе чакано от нас с огромно нетърпение, защото в националния отбор на България бе включена най-добрата ни състезателка Вяра Данчева и очаквахме много от нея. Често сме писали за Вяра и качествата й, спортните и човешките – скромна, трудолюбива, пълна отличничка в училище, с бърза мисъл, воля, интуиция. Целият ни отбор участва в съпътстващите състезания, но Голямото първенство бе във фокуса на вниманието на всички ни.

В ПЪРВИТЕ три индивидуални старта Вяра се класира на 4-то, 6-то и 8-мо място. Очаквахме най-атрактивната дисциплина – щафетното бягане. Българската щафета (девойки младша възраст) бе много интересна и симпатична – три малки, нежни и крехки момичета, Вяра, Ния и Ясна, държаха в напрежение огромната група зрители (такава публика аз не помня на подобни състезания досега – бел. авт.) и не излъгаха очакванията, финишираха първи и донесоха златни медали за България. Злато и за нашата Вяра – вярваме, че няма да е последното от големи състезания. Честито! Това бе нашата голяма хубава новина и пожелаваме на всички да вярват и да търсят хубавите неща, има ги.

Венелин Иванов,
треньор в СКО „Хемус”
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Много много БРАВО

Анонимен каза...

Браво на момичето!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |