БТА отваря офис в Троян

* Кметът Михайлова: „Вече (с генералния директор Кирил Вълчев) избрахме подходящо помещение, коментирахме предстоящи стъпки и евентуална дата за откриване“

Предстоящо
 
НАСКОРО стана ясно, че Българската телеграфна агенция (БТА) – „национален независим информационен институт на Република България“, както е записано в Закона за БТА, захранваща с информация наши и чужди медии и ползваща се с авторитета на безпристрастен и надежден информационен източник – е обявила конкурс за свой кореспондент в Троян (виж „БТА си търси кореспондент в Троян“ – бел. ред.). Нещо ново – досега БТА нямаше свой човек в Троян и го „покриваше“ информационно чрез кореспондента на агенцията в Ловеч. А тази новост без съмнение говори за значимостта на Троян (и) за настоящото ръководство на БТА и лично на генералния директор Кирил Вълчев.

ВСЕ ОЩЕ няма обявени резултати от конкурса, но троянската „бетеанска“ тема има развитие. През уикенда, 23-24 март, троянският градоначалник Донка Михайлова и шефът на БТА г-н Вълчев са обсъдили и идеята за откриване на пресцентър на БТА в Троян. „Вече избрахме подходящо помещение, коментирахме предстоящи стъпки и евентуална дата за откриване. Това ще даде шанс информация за общината ни директно да стига по няколко пъти на ден до националните медии“, коментира ентусиазирано в профила си във фейсбук г-жа Михайлова И безспорно има основание, защото чрез представителството на БТА в града ни троянските новини много по-бързо и обхватно ще влизат в националния информационен обмен. Което при всички случаи ще е полезно за града ни.

Т21
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |