Фестивал на виното „Открий го! Местното вино“ в Орешак

* Любопитни ли сте да откривате нови вкусове? Имате ли усет към новаторството? Тогава ви каним на първия по рода си в региона Фестивал на виното „Открий го! Местното вино“ – 22 юли, събота, Националното изложение Орешак, 10:00 ч. *  Разбираме вашия скептицизъм, но искрено вярваме, че нашият Фестивал на виното има силата да изненадва и да радва – дайте му шанс, а ние ви обещаваме незабравимо преживяване 

 Предстоящо
ПОЗВОЛЕТЕ НИ да ви запознаем с едно вълнуващо събитие, което може просто да промени гледната ви точка. Разбираме, че Троянският край не е синоним на винена култура, но точно затова ви предлагаме този винен фестивал. Нашият фестивал на виното не е просто обикновено събитие, това е възможност да се впуснете в пътешествие на вкуса и признанието. Ето защо вярваме, че трябва да му дадете шанс:

1. РАЗКРИВАНЕ НА НОВ ПОТЕНЦИАЛ: Макар че нашият край може да няма винена репутация, това означава, че имаме възможност да ви запознаем със скрити съкровища. Фестивалът ще представи внимателно подбрана селекция от вина от България и Румъния, предлагайки възможност да опознаете уникални и неоткрити вкусове точно на прага на дома ви.

2.  ХРАНА ОТ МЕСТНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ:
Храната от Балкана е чиста, вкусна и насищаща. Редом с виното, на Фестивала ще се представят и производители на млечни, месни, тестени храни от региона.

3. ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА: Нашият фестивал на виното не е свързан само с вино, а е празник на културата, общността и удоволствието. Ще създадем оживена, енергична атмосфера с музика на живо, вкусни съчетания на храни и занаятчийски ателиета. Това ще бъде възможност да се съберем заедно, да се срещнем с други любители на виното и да се забавляваме.

4. ПОДКРЕПЕТЕ МЕСТНАТА ОБЩНОСТ: С посещението си на фестивала на виното ще подкрепите местната общност и ще допринесете за развитието на зараждащата се винена култура в този район. Това е шанс да покажем, че Троянския край има неизползван потенциал и може да се превърне в нова винена дестинация.

А ИМА ЛИ по-недоверчив човек от Балканджията? Разбираме вашия скептицизъм, но искрено вярваме, че нашият Фестивал на виното има силата да изненадва и да радва. Дайте му шанс, а ние ви обещаваме незабравимо преживяване, което може би ще промени представата ви.

ПРОГРАМА:

10:00 - 10:20 Откриване на Фестивала на виното – приветствия от официалните лица

10:20 - 11:00 Представяне на изложителите винопроизводители от България и Румъния и производители на хранителни продукти от региона на МИГ „Троян, Априлци, Угърчин“

11:00 - 12:00 Културно-музикална програма с изпълнения на:
• Представителен младежки духов оркестър „Джазтет“ с ръководител Илиян Тодоров
• Вероника Тодорова – акордеон;

12:00 - 14:00 Кулинарно шоу – лекция с дегустация „Виното като култура“

14:00 - 17:00 Културно-музикална програма с изпълнения на:
• „ХорЪт“ – певческа формация
• Танцов ансамбъл при читалище „Развитие“, Орешак
• Духов оркестър „Заедно“
• Майстори занаятчии в импровизирани работилници ще ви дадат възможност да се докоснете до магията на Троянските занаяти
Вход свободен!

ФЕСТИВАЛЪТ СЕ ПРОВЕЖДА  в рамките на трансграничен проект „Открий го! Местното вино“, който се осъществява в партньорство с Местни инициативни групи от  България и Румъния: МИГ „Девня – Аксаково“; МИГ „Перущица – Родопи, МИГ „Colinele Recasului“, МИГ „Tecuci“, МИГ „Panciu“, МИГ„Napoca Porolissum“.

ОСНОВНА ЦЕЛ на Проект № BG06RDNP001-19.355-0013: „Открий го! Местно вино“: Представяне на винопроизводството и винената култура на териториите на партньорите по проекта за повишаване на тяхната разпознаваемост и привлекателност на национално и международно ниво.

ОБЩА СТОЙНОСТ на проекта и стойност на безвъзмездната финансова помощ: 568 038 лева
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ: 511 235 лева  Национално финансиране: 56 804 лева
ОБЩА СТОЙНОСТ НА ПРОЕКТА НА ПАРТНЬОРА (МИГ „Троян, Априлци, Угърчин“) и стойност на безвъзмездната финансова помощ: 192 571 лева
НАЧАЛНА ДАТА на проекта: 14.03.2022 г. 
КРАЙНА ДАТА на проекта: срок 14.09.2023 г.

МИГ – Троян, Априлци, Угърчин

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |