За втора поредна година ТЕВА ще проведе дарителската програма „Заедно за здраве“

ТЕВА - най-голямата световна компания за генерични лекарства и най-голямата фармацевтична компания в България, организира за втора поредна година дарителска програма за отпускане на финансова подкрепа на сдружения и институции с нестопанска цел. 
 
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО трябва да бъде всеобхватно и да включва съпричастност, човечност, достойнство и състрадание. Да си пациент никога не е лесно, преживяването може да бъде много трудно и понякога включва загуба на контрол, независимост и дори достойнство. Пациентите често зависят от други, които безкористно се грижат за тях и ги подкрепят в трудните моменти.

ТЕВА ОРГАНИЗИРА за втора година в България дарителската програма „Заедно за здраве“, за да идентифицира инициативи и работни методи, които подобряват живота на пациентите. Акцент и приоритет остават най-ценните човешки качества – емпатия, човечност, достойнство и състрадание. „Заедно за здраве“ търси  онези инициативи или програми, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства, създават удобна среда за възстановяване, предоставят допълнителна цялостна подкрепа, като същевременно отговарят на здравните нужди. Всички, посветени на грижата за пациентите, включително болници, благотворителни и други организации с нестопанска цел, могат да участват със своите проекти и инициативи .

СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ на кандидатстването, журито на Тева в България ще даде своите оценки, след което служителите на компанията ще могат да гласуват за избор на 5 печеливши проекта, които ще бъдат наградени с парични награди за реализиране на регистрираната инициатива. Тази година наградите са увеличени от четири на пет. В конкурса имат право да кандидатстват вече спечелили проекти.

ЗА ДА КАНДИДАТСТВАТЕ трябва да посетите официалния уебсайт на конкурса https://www.teva.bg/humanizing-health/, в който можете да научите повече подробности, да попълните формуляра за кандидатстване и да го изпратите заедно с други материали, свързани с проекта на имейл адрес: Radoslava.Ganozova@teva.bg. Крайният срок за подаване на заявления е 15 септември 2023 г., заявленията се приемат изключително и само на посочения имейл адрес.

В ПРЕДИШНОТО издание на „Заедно за здраве“ четири от общо 36 проекта на пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА България и бяха отличени на специална церемония на 24 ноември 2022 г. в Централния военен клуб в София. Това бяха:
Проект „Приключения в познанието“ на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Целта е прилагане на иновативен комплексен модел за подобряване качеството на живот на деца и лица с епилепсия чрез индивидуални консултации и групови беседи.

Проект „Звено за подкрепа на хора с редки болести“ на Българска Хънтингтън Асоциация. Целта е да даде подкрепа на пълнолетни хора с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства.

Проект „Нефрологична помощ за децата от малките селища“
на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания. Целта е да окаже емоционална, социална и образователна подкрепа за децата и семействата с установени бъбречни заболявания или увреждания в 8 селища в страната, за да се справят с предстоящото лечение и стрес.

Проект „ Слънчево колело”
на Югозападен общественоинформационен център. Целта е подкрепа на хора с онкологични заболявания и близките им чрез индивидуална и групова терапевтична помощ, както и популяризиране на тяхното изкуство.
НАГРАДИТЕ връчиха Веред Елрон – културно аташе в Посолството на Израел в България, Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на ТЕВА, Гади Мукомолов – изп. директор на завода на ТЕВА в Дупница, и Стойка Янева – 36 години служител на завода.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |