Благодарим Ви, г-н Кънъков!

* Има хора с големи сърца, готови да дарят в името на децата – такъв е черноосъмецът, балканджията, родолюбецът, човекът и учителят Петко Кънъков
Читателите ни пишат
Петко Кънъков връчва дарението си на Румяна Велешка, 11 януари 2023 г.
ИСКАМ да споделя с обществеността на Троян, че в тези трудни дни все още има хора с големи сърца, готови да дарят в името на децата. Такъв е черноосъмецът, балканджията, родолюбецът, човекът и учителят Петко Кънъков, автор на фотоизложбата „Вековните букови гори”.

ПЕТКО КЪНЪКОВ започва да снима още като ученик и през годините в неговите снимки се събират заедно любовта към природата и любовта към фотографията. Познанията за всяко кътче и пътека в планината и вълнуващите срещи с нейните обитатели вдъхновяват години наред автора, който с любов представя във фотографиите си великолепието на Балкана. А тематичната изложба „Вековните букови гори“ бе представена в Природонаучния музей на с. Черни Осъм през м. септември 2022 г. по време на Европейските дни на наследството.

СЪБРАНИТЕ средства от фотоизложбата бяха лично дарени от автора Петко Кънъков на Училището за планински водачи в Черни Осъм и изнесената черноосъмска детска група „Звънче” към на ДГ „Незабравка” (с. Орешак). Училището ще използва дарената сума за закупуване на инвентар за катерене (всеки вторник от 17:00 до 19:00 училището отваря врати за децата и родителите от общината с тренировки по катерене под ръководството на квалифициран треньор). А с дарените средства група „Звънче“ ще закупи нови масички за малчуганите.

СЪРДЕЧНО Ви благодарим, г-н Кънъков, за жеста, направен към нашите деца!

20 януари 2023 г., с. Черни Осъм
Румяна Велешка, 
директор на Училището за планински водачи

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |