Истина ви казвам – по Коледа стават чудеса

* „Не халюцинирах! Истина ви казвам. И 4-те (т. е. 8-те) бяха отворени – даже няколко от тях бяха приемливо осветени. Докога – е друг въпрос. Важното, че доживяхме!“
Невероятно, но факт
С ПРИЯТЕЛИ сме си говорили, неведнъж, че няма да доживеем всичките 4 (по-точно по 4 в двете посоки, т. е. общо 8) тунела по т. нар. магистрала „Хемус“ в района на Витиня да са отворени едновременно. Обичайното е поне една от тръбите, а най-често две, да не работят, и така е от десетилетия. Уж заради някакви неотложни ремонти, но то не бяха ремонти, не бе чудо. Или може би по-правилно би било да се каже – не бе калпазанлък, не бе крадене. А за последствията от затварянето – за тях трябва по-силно перо и по-здрави нерви от моите, аз не мога; най-добре питайте някой професионален шофьор, който често пътува в това направление, той ще ви го обясни, цветисто.

И ДА СЕ ВЪРНА на споменатите разговори с приятелите – никой не вярваше, че ще види 4-те (т. е. 8-те) тунела отворени едновременно. Но! Два дни преди Коледа 2022 пътувах до София и, о, чудо – всичките тунели бяха отворени. Стисках волана невярващ, търках си очите, накарах жена ми да ме ощипе силно, за да се уверя, че не халюцинирам. Не халюцинирах! Истина ви казвам. И 4-те (т. е. 8-те) бяха отворени – даже няколко от тях бяха приемливо осветени. Докога – е друг въпрос. Важното, че доживяхме! И иди после се съмнявай в съществуването на Дядо Коледа.

ИСТИНА Е, по Коледа стават чудеса!

Генадий Маринов

1 Коментара:

Наблюдател каза...

Още на 21-ви бяха отворени и аз не можах да си спомня кога последно бяха в това състояние.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |