Третият „Културно-исторически пътеводител - Троян“

* Представя „места и хора за арт приключения“, по любопитното определение на авторите от Музея на занаятите
Премиера
МУЗЕЯТ на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) – основната културна институция (след Троянския манастир), която генерира туристически интерес към Троян и района – издаде трети „Културно-исторически пътеводител - Троян“, първите два са от 2004 г. и 2010 г.. Луксозното 140-странично издание в удобен за разглеждане и четене формат е с ефектен графичен дизайн, дело на студентката Стефани Лалева и много богат илюстративен материал – повечето от снимките са на дългогодишния музеен фотограф Цветан Тончев, участват и фотографите Красимир Балински и Петко Канъков. Текстовете са писани от музейния екип начело с директорката Елеонора Авджиева, а безупречната полиграфия е заслуга на търновското издателство „Фабер“. Изданието е финансирано със средства от годишната туристическа такса, предоставени от Община Троян.

ПЪТЕВОДИТЕЛЯТ, който е в тираж 1000 и ще бъде пуснат за свободна продажба малко по-късно, е насочен основно към гостите на града и района, но би бил полезен и за местните хора, които могат да научат интересни неща и да допълнят знанията си за своя край. Представени са природни забележителности, туристически пътеки и маршрути, културни обекти, исторически обекти, курортни места, различни институции, църкви, музеи, галерии, ателиета на майстори на народните занаяти или обобщено – „места и хора за арт приключения“, по любопитното определение на авторите. Изданието е снабдено и с актуални карти на района, изработени от троянската фирма „Карт проект“ ЕООД на Тотьо Ангелов.  

„КУЛТУРНО-историческият пътеводител е пореден опит на Музея на занаятите в Троян да създаде практично информационно средство, което да служи на многобройните гости на региона. Информацията е съвсем оперативна и има за цел да улесни достъпа до описаните места. Екипът, работил по изданието, носи отговорност за актуалността на данните към момента на отпечатването му“, четем в краткия увод.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |