Закриха автобусните линии Троян - Плевен, Троян - Велико Търново и Врабево - София

* Сутрешната линия до Ловеч ще е в 7:00 ч. и не продължава към Плевен * Т. нар. студентска линия до Велико Търново отпада поради „чувствително намалелия пътникопоток“
Транспортни
МИНАЛАТА година имаше брожения срещу спрените сутрешна (7:10 ч.) и вечерна (19:00 ч.) автобусни линии от Троян до Ловеч и обратно – най-удобните за пътуващите към/от областния град троянски ученици и работещи (виж „Ще го има ли сутрешния автобус до Ловеч?“ – бел. ред.). Тогава от превозвача „Нешев“ ООД ни обясниха, че спирането е заради извънредното положение около коронавируса. След отпадането на мерките обаче линията остана затворена – разбра се, че сутрешната линия до Ловеч всъщност е част от линията Троян - Ловеч - Плевен и до Ловеч има пътници, но оттам автобусите пътуват полупразни, което прави курса нерентабилен. „Ние имаме интерес да пуснем линията до Ловеч в 7:10 ч., но очакваме съдействие от Община Троян“, коментира превозвачът. На последвало питане от Т21 кметът Донка Михайлова отговори, че се търси решение: „Опитваме се гъвкаво да работим с превозвачите и се стремим да правим така, че линии, които финансово са обезпечени в по-висока степен, да се комбинират с непечеливши линии по селата, опитваме се да компенсираме и с ученическия транспорт, което дава гаранция за финансово обезпечаване. Надяваме се да намерим решение за тази линия“.

Момент от заседанието на комисията, в средата са двамата представители на Община Троян
ПРЕДИ дни (началото на м. октомври) на свое заседания Областната комисия по транспорт към областната управа в Ловеч реши нерентабилните автобусни линии, част от републиканската и областната транспортна схема, да бъдат закрити. Сред одобрените предложения бе и това на Община Троян за закриване на линията Троян - Плевен (общо седем връзки дневно между двата града) с аргумента, че връзката от Ловеч до Плевен е достатъчно наситена и троянските автобуси могат да пътуват само до Ловеч. Пак по предложение на Община Троян сутрешната линия Троян - Ловеч от републиканската преминава в областната транспортна схема, става еднопосочна и началният час (тръгването от Троян) ще е от 7:00 ч., за да е максимално удобно за учениците и работещите. Закриват се обаче две досегашни автобусни линии в района: двете маршрутни разписания на линията Врабево - Ловеч - София, обслужваща основно работещите в базата на „Софарма“ във Врабево; и т. нар. студентска линия Троян - Велико Търново, изпълнявана в петък и неделя (първоначалното предложение от целогодишна линията да се промени в сезонна не бе прието и комисията реши тя да отпадне изцяло поради чувствително намалелия пътникопоток).

Т21
 
Още по темата:

1 Коментара:

Tito каза...

Поне да пуснат по голям автобус сутрин до Ловеч , че все претъпкан

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |