Трима троянци най-отпред в листите за изборите на 14 ноември

* Имената им: Свилен Андреев („Демократична България“), адв. Марин Ичев („Изправи се БГ! Ние идваме!“), Даниел Сираков (ВМРО)
Избори 2021 (3)
12 ОКТОМВРИ бе последният срок за регистрация на кандидатските листи за предстоящите на 14 ноември парламентарни избори (47-мо Народно събрание). Сред кандидатите в нашия 11-ти Многомандатен избирателен район (Ловешка област) има доста троянци – на различни позиции, както „пълнежни“, така и по-предни; друг е въпросът за шансовете им да седнат на депутатските банки и още по-друг дали ако седнат, ще свършат каквото очакваме от тях. Но трима наши съграждани са водачи на листите на своите/партии коалиции и логично ще обърнем повече внимание на тях, съобщаваме ги по реда на регистрацията им в Районната избирателна комисия (РИК): Даниел Сираков (ВМРО), Свилен Андреев (коалиция „Демократична България“) и адв. Марин Ичев (коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“).

Даниел Сираков
ДАНИЕЛ СИРАКОВ е на 66 години (р. 1955 г.), завършил е полиграфически техникум, занимавал се е с печатарско дело, а от доста години е в туристическия бизнес – собственик е на къща за гости и база за конен туризъм. Има продължителна политическа кариера – членува в Българския бизнес блок от създаването му и доста време е зам.-председател на партията и дясна ръка на лидера Жорж Ганчев. Във ВМРО е от 2007 г., от 2014 г. е областен партиен координатор, кандидат за кмет на Троян на местните избори през 2015 г. Общински съветник шест поредни мандата. Голямата му кауза е туризмът. В коментар в профила си във фейсбук преди старта на предизборната кампания заяви: „Мисля, че този път заедно ще върнем доверието във ВМРО“.

Свилен Андреев
СВИЛЕН АНДРЕЕВ е на 33 години (р. 1988 г.) и за трети път е водач на листата на „Демократична България“. На предишните избори направи първият парламентарен пробив за градската десница тук от 2001 г. насам и бе единственият троянец в 46-то Народно събрание. Магистър по политология от Великотърновския университет. От десетина години работи в гражданския сектор. Членувал е в „Движение на гражданите“ на Меглена Кунева. Известен с последователните си десни убеждения. На старта на настоящата кампания заяви: „Влизам в тази кампания с осъзнатото разбиране, че да предлагаш промяна и да се бориш за нея са две различни неща. Ние от ДБ доказахме, че залагаме на второто и това ми дава увереността, аз и моите колеги, да поискаме подкрепата ви отново!“.

Марин Ичев
МАРИН ИЧЕВ е на 47 години (р. 1974 г.), водач на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в трета парламентарна кампания. Завършил е Техническия университет в Габрово и право във Великотърновския университет. В периода 2010/2016 г. бе шеф на полицията в Троян, след това бе преместен в Ловеч, последва ново преместване, придружено с недоказани обвинения и медийни атаки, явно резултат от разчистване на сметки в системата и извън нея. Понастоящем е адвокат. Основният му политически ангажимент е свързан с децата: „Не е необходима някаква мотивация, за това да се грижим за нашите деца – за нашето бъдеще. Усилията следва да бъдат общи – на цялото общество, независимо дали си народен представител, държавен служител, представител на бизнеса или родител“.

И ДА НАПОМНИМ  – това че са водачи на листите увеличава шансовете им, но не ги гарантира. Евентуалното депутатско място зависи от поне две основни неща – партията/коалицията да получи представителство в парламента (т. е. да спечели поне 4% от националния вот) и на местно равнище (в случая в 11-ти Многомандатен избирателен район) да има достатъчно гласове за свой мандат/и. Водачите на листи не са „уязвими“  от преференциалния вот и няма как някой по-отзад в листата, независимо колко преференциални гласа е получил, да ги измести. Но е възможно друго, на което станахме свидетели на парламентарните избори на 4 април т. г. – сериозен преференциален вот да донесе депутатско място на кандидат, сложен на на пръв поглед неизбираемо място (инж. Иван Миховски, който тогава бе четвърти в листата на ГЕРБ и спечели мандат, а сега е пети в същата листа).

***

ДРУГИ троянци на по-видими места в листите на регистрираните за участие в предстоящите парламентарни избори общо 27 партии и коалиции в нашия избирателен район: Красимира Пъдешка-Аманфо, дългогодишна водеща в троянската кабелна телевизия, сега живее в Германия (второ място, коалиция „Национално обединение на десницата“); Светла Шейретова-Тодорова, фармацевт (второ място, партия „Воля); Младен Богдански, общински съветник (трето място, коалиция „БСП за България“); инж. Тихомир Лилов, общински координатор на ВМРО (трето място, партия ВМРО); Христина Христова, служител в общинската администрация (четвърто място, партия „Има такъв народ“).

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |