Разкриха мащабна нарколаборатория насред Троян

* Над 2000 стръка канабис са отглеждани и преработвани в три бивши заводски помещения в промишлената зона на Троян, задържани са трима * Прокурор Валентин Вълков: Това е поредната 8-ма разбита нарколаборатория в Ловешка област за последните 11 месеца
Крими Актуализиран
В първото помещение
Част от оборудването
НАРКОЛАБОРАТОРИЯ с над 2000 стръка канабис са разкрили при съвместна полицейска акция в Троян днес, 9 юли, служители от троянското Районно управление  и Областната дирекция на МВР - Ловеч, съобщиха от пресцентъра на полицията. Нарколабораторията е била организирана в три бивши заводски помещения в индустриалната зона на Троян и имала необходимото високотехнологично оборудване за производство на марихуана. В едното от помещенията са открити насаждения с височина над 2 метра, в другото растенията били със средна височина, а в третото имало сериозно количество листна маса (отрязани стръкове), подготвена за обработка. При претърсванията са открити препарати, необходими за отглеждане на канабиса, и сушилня с остатъци в нея от изсушена листна маса.

Във второто помещение
ЗАДЪРЖАНИ за 24 часа в предварителния арест на РУ - Троян са трима души – двама от Луковит и един от Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за производство на наркотици, наблюдавано от Окръжна прокуратура - Ловеч. Около 18:00 ч. пресконференция на място в Троян ще даде окръжният прокурор Валентин Вълков, очаквайте подробности.
 
***
 
Момент от пресконференцията, на преден план – окръжният прокурор Валентин Вълков, до него старши комисар Станислав Великов, Троян, 9 юли 2021 г.
КАКВО научихме от пресконференцията на окръжния прокурор Валентин Вълков, в която участваха и назначеният преди броени дни областен полицейски шеф старши комисар Станислав Великов и също назначеният наскоро началник на РУ - Троян главен инспектор Ивайло Славков и бе дадена на място в ударената нарколаборатория в Троян? Това е поредната 8-ма разбита нарколаборатория в Ловешка област за последните 11 месеца, първата е в Дойренци и по това дело вече има осъдени, очаква се съвсем скоро в съдебна фаза да влязат и други от делата, заяви прокурор Вълков. Дали има връзка между всички тези случаи на настоящия етап е трудно да се каже, но не е изключено да излезе, че поръчителят е един и същ; за организирана престъпна група обаче е изключено да се говори. В троянската нарколаборатория са установени „доста технически средства за производство на марихуана в доста големи размери“ – като в двете помещения се е отглеждала продукцията, а в третото се е сушала и подготвяла за спедиция на пазара. По личната оценка на окръжния прокурор оборудването на лабораторията е доста сериозно и възлиза на няколкостотин хиляди лева. Помещенията са собственост на лице, което не е от Ловешка област и не е ясно дали и то е в играта, може да се окаже, че са да отдадени под наем и няма връзка.

С РАЗПОРЕЖДАНЕ на наблюдаващия прокурор мярката за неотклонение на тримата задържани предстои да бъде удължена на 72 часа. А при претърсванията и изземванията от домовете им в Червен бряг и Луковитса открити 20 хил. лв. и над 20 хил. евро в брой, както и техника за заглушаване на мобилни телефони. Срещу тримата е образувано досъдебно производство по чл. 354, ал 1 от НК – за производство с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и държане на такива, предвиждащ за подобно деяние от 3 до 12 години затвор и глоба от 20 хил. до 100 хил. лв. 

Т21, по информация от пресцентъра на ОДМВР - Ловеч

2 коментара:

Ивайло каза...

Това кога ли е посято?
Кой беше началник на милицията тогава?

Unknown каза...

До кога бивши затворници, лежали в затвора години за притежание и разпространение на наркотици, в последствие станали сътрудници/доносници/ на полицията сега разпространяват в града ни наркотици?Недосегаеми ли са от закона и срещу колко?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |