Община Троян обясни защо е тъмно вечер по ул. „Любен Каравелов“

* Проблемът е в засегнати кабели при изпълнение на изкопни работи от интернет доставчиците „Оптиспринт“ и „Нетуъркс“, те поеха ангажимент в най-кратък срок да го отстранят * На 16 юли аварията бе отстранена и проблемът с осветлението по по ул. „Любен Каравелов“ – решен
Право на отговор Актуалицзиран
Ул. „Любен Каравелов“ денем, Троян, м. юли 2021 г.
Община Троян спешно отговори на читателското питане на съгражданката ни Марияна В. Георгиева, отправено чрез Т21 и събрано в едно изречение: „Защо ул. „Любен Каравелов“ е без осветление?“.

ВЪВ ВРЪЗКА със статия във вестник „Троян 21“, бр. 26 от 14 юли, за проблем  с уличното осветление по част от ул. „Любен Каравелов“ Община Троян предоставя следния отговор.

ПРЕЗ 2020 Г. е възложен и изпълнен текущ ремонт на тротоарните настилки по ул. „Тома Хитров“ в Троян. По създадената в последните години практика, преди започването на ремонтите, кабелните оператори полагат подземни мрежи, необходими за дейността, съгласно одобрен проект и издадено строително разрешение. Стремежът е кабелите в града, които се прекарани въздушно, да бъдат положени под земята и новоизградените тротоарни настилки да бъдат запазени във времето. След възникването на проблема с уличното осветление и в хода на изследване на възможни причини за аварията, от администрацията беше организирана работна среща с представители на кабелните оператори и звеното, поддържащо уличното осветление към ОП „Комунални услуги - Троян“. Общо е разбирането, че причината за нарушаване на подземната мрежа на уличното осветление е в засегнати кабели по време на изпълнените изкопни работи от кабелните оператори. Кабелните оператори „Оптиспринт“ и „Нетуъркс“, извършили полагане на подземната кабелна мрежа по ул. „Тома Хитров“, поеха ангажимент в най-кратък срок  да отстранят проблема.

ОБЩИНА ТРОЯН напомня на гражданите, че при подобни проблеми могат да ползват за сигнал тел. 6-80-50 на дежурен по Община, който работи денонощно.

14 юли 2021 г.
Община Троян
 
Днес, 19 юли, пиарката на общинската администрация Елица Наумова ни изпрати следното съобщение:
Община Троян уведомява, че проблемът с осветлението по ул. „Любен Каравелов“ вече е решен. Аварията, възникнала  в резултат от изкопни работи за полагане на подземни кабели от операторите „Оптиспринт“ и „Нетуоркс“,  е отстранена на 16 юли, петък. Община Троян напомня, че при подобни проблемни ситуации гражданите могат да сигнализират на денонощния телефон 0670/6-80-50.
 
 
Още по темата:

1 Коментара:

Той каза...

Горещия картоф е прехвърлен! Нали сте община! Следващата година няма да си платя данъка и ще ви напиша писмо , че нямам пари защото съм си прекарал кабелна и интернет. Това е смешно как може да го напишете.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |