Ще ти стигне ли дупцето, г-жо Анастасова?

* „И така, г-жо Анастасова. Ще имате ли смелостта да дойдете на конференцията на БСП Троян и да поговорите с нас за катастрофата от изборите. Чакаме Ви...“

Ангелина Иванова

ПИ 2021 (2) Позиция

След предишните, преди три месеца, на 4 април т. г., парламентарни избори гласът на троянските червени Ангелина Иванова остро реагира срещу спуснатата за водач на листата на БСП в нашия избирателен район (11 МИР Ловеч) столична „парашутистка“ Ирена Анастасова. И срещу избутването на неизбираемо място на единодушната номинация на троянската общинска организация – троянката д-р Валя Александрова, доказала се като депутат в предишното Народно събрание и ползваща се с високо одобрение. „Скандалните загуби на БСП не бяха неочаквани – ръководството на партията ни водеше към тях. Никой от червените не е шокиран, дори не сме изненадани. На практика масово за водачи на листи бяха „спуснати“ външни хора и те гарантирано отиват в парламента“, написа г-жа Иванова (виж „Да видим гредата в собственото си око“ – бел. ред.). „Така или иначе в момента трябва да се помисли за областни и общински форуми, на които да си кажем кой къде се е издънил, кой е натворил глупости и кой ще си понесе отговорността“, коментира още гневната троянска социалистка и дори публично поиска оставката на областния лидер на БСП Минчо Казанджиев, обвинен, че не е защитил местните интереси, и го призова да се извини на социалистите от областта.

Ирена Анастасова

Очакванията бяха, че за следващите парламентарни избори, сегашните, на 11 юли, „парашутният“ момент няма да се случи. Но въпреки това от червената централа отново натъкмиха споменатата „парашутистка“ за водач на ловешката листа на БСП. Едва ли това е голямата причина за рекордно слабия резултат на червените тук, същият, че и по-зле бе и в национален мащаб, явно нещата са по-дълбоки; но със сигурност има пръст. А за невиждано слабата и вяла кампания на троянските социалисти – определено е. Не закъсня и реакцията на г-жа Иванова, с един кратък, но режещ като бръснач пост в профила й във фейсбук; препечатваме го заради куража, откровеността и немаловажните въпроси.

Т21


ТАТКО. Той беше червен. Той беше червен до мозъка на костите. Всъщност червени сме всички – и аз, и мама (беше), и любимото момче, и внуците. Но това е друга история. Та татко (големият български фолклорист и етнолог проф. Тодор Ив. Живков – бел. ред.) казваше: „Дъще, за да защитаваш принципи, трябва да имаш дупце“. И татко имаше. Когато една стринка в науката идваше вкъщи и викаше – „Другарю Живков, Вие незабавно трябва да си подадете оставката като директор на Института за фолклор, защото не сте антикомунист“. Но това пак е друга история.

ТА ДНЕС дупце трябва да има другарката наша г-жа Ирена Анастасова. Тя ни беше натрапена от другарката наша Нинова (Корнелия). Това ще го преглътна – защото тате така ме е учил. Но ще има ли дупце другарката наша г-жа Анастасова да дойде в Троян и да си поговорим за изборите последни. И така, г-жо Анастасова. Ще имате ли смелостта да дойдете на конференцията на БСП Троян и да поговорите с нас за катастрофата от изборите. Чакаме Ви – имате ли дупце?

16 юли 2021 г., Троян

Ангелина Иванова

Начало

Още по темата:

3 коментара:

Донка Михайлова каза...

Тази статия брилянтно утвърждава впечатлението за липса на идеи,морал и култура в средите на вече остаряващите социалисти. "Имаш ли дупце"-както е казал "известният" само на вашето семейство роднина е жаргонен израз предназначен за тесен кръг от близки хора. Може да и го изсъскате в ухото някой път като сте на Бузлуджа,или на друг червен събор,но да го озаглавите като статия на регионален седмичник ми идва малко в повечко.....Вероятно ако се бяхте родила момче вашият "известен" баща е щял да ви каже: "-ако не ти е голям уя няма да го показваш"! Замислете се, че двата израза са съпоставими! Мисля, че не звучи добре. Особено от устата на възрастна социалистка,дъщеря на световно известният си баща.

Донка Михайлова каза...

П.С. Да не скочите да дерете и биете г-жа Кметицата! Пиша под псевдоним,не съм Тя!

r3d33ms каза...

На следващите избори с "патриотите",и в канала!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |