Как Минко Боровски раздвижи Троян

* Съботната акция по почистването на Троянската река доказа, че добрите дела се правят с положителни емоции и че когато има добра кауза, можем да сме заедно

Минко Боровски
Добрата новина

ЕДИН млад мъж раздвижи Троян – съгражданинът ни Минко Боровски, който след 12 години гурбет и успешна кариера в Испания, е решил да продължи пътя си в родния край (в момента с приятелката си са се заселили в с. Терзийско).  

И СЕГА да кажем как и защо г-н Боровски раздвижи Троян. Първо защо – младият мъж обича природата и му тежи да гледа как я замърсяваме и колко е замърсена. А как – наскоро той организира мащабна акция за почистване от боклуци на живописен район в землището на Терзийско (повече за тази акция можете да видите в профила му във фейсбук); а тази събота, 17 април, същото се случи и в Троян – Минко и негови съмишленици, със съдействието на Община Троян и общинското предприятие „Комунални услуги - Троян“, почистиха коритото и крайречните пространства на река Бели Осъм в централната част на града.

„СТИГА сме чакали някой друг да ни оправи нещата, да дадем добрия пример и покажем на тези, които хвърлят (боклуците си), че не е правилно. Не с агресия, нито с омраза. Напротив – с много положителни емоции да направим това добро дело“, се четеше в призива за хигиенната акция в Троян. А че акциите, и троянската, и в Терзийско, бяха успешни, си личи по резултатите – натрупаните грамадни камари от чували с боклуци и различните гледки на местата преди и след чистенето.

„ДНЕС Троян показа човешкото си лице към природата! Да, днес троянци показахме добротворство. Доказахме за пореден път, че можем да сме заедно, когато имаме силна кауза. Адмирации за инициатора Минко Боровски“, коментира общинският съветник Николай Тодоров, един от най-дейните участници в съботното чистене на Троянската река.

Т21

Снимки: Троян експрес 

Начало

4 коментара:

Unknown каза...

Природата, и в частност реката, е да се опазват от замърсяване, и поздрави за всички които не замърсяват заобикалящата ни реалност. Поздрави и за почистващите с молба да разгласяват подобни инициативи в по широк кръг - има и други съмишленици.

? каза...

Май сме си свикнали с неща, които правят лошо впечатление на хора, прибрали се от чужбина. Може би ще добре на стадиона да се пращат служители по почистване един път седмично. И на Къпинчо.

Unknown каза...

Последвайте групата във фейсбук чисти реки чиста БЪЛГАРИЯ. Там ще обявяваме всичко. Благодаря за подкрепата

Unknown каза...

Хубава идея. Макар, че групичка събра боклуците по стадиона предната седмица.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |