Важни ли са изборите?

* България има нужда от нова цялостна национална идеология, способна да обедини устрема на всички  граждани към по-добро

Парламентарни избори 2021 Глас народен

ЗА РАЗВИТИЕТО на едно демократично общество важността на изборния процес е безспорна. Не по-малко важни обаче са изборите, които ние правим всеки един ден! Онези малките, уж незначителни избори в живота на всеки един от нас са тези, които всъщност определят достиженията на нашето общество. За да бъдат едни парламентарни избори своеобразен скок, събитие, даващо импулс и заряд за едно по-добро бъдеще, е нужно преди това да се свършат и осъзнаят доста неща. За жалост изборите на 4 април не се очертават като такива. Очакваната алтернатива за многожеланата промяна не се вижда. Не се вижда, защото я няма. Няма я, защото все още не е изработена.

ЛИПСВА партия, която да предложи проект на цялостен модел за идейно-духовно-политическо обновление на обществото ни! Немалко добри предложения се чуват при дебатирането от страна на различни партийни кандидати, повечето от тях обаче са  продължение на онова, което правим  повече от 30 години. А то е следното:

• Ако оприличим обществото  на  сграда, то нашата е такава, щото носещите вертикални колони са отдавна прогнили и са изгубили своята якост. Това са остарелите, деградиращи принципи, останали от времето на социализма, дори ако бъдем честни, трябва да кажем, че и от по-отдавна, от времето на османското управление по нашите земи. Ние обаче упорито отказваме да ги подменим, губим година след година, влагаме усилия и ресурси, но за какво? Упорито замазваме, кърпим, подпираме сградата, сменяме дограма, правим нови фасади. Ще ни се даже и нагоре да надстроим, гредите обаче си остават  прогнили и заплашват от срутване цялата сграда. Държави като Полша, Чехия, Унгария, с които преди 30 години бяхме на едно ниво, още тогава промениха идейните си модели на управление, скъсаха категорично с негативите на социализма и днес са много, много преди нас.

БЪЛГАРИЯ няма друг успешен път освен демонтирането до основи на порочните,  прогнили и деградиращи принципи, доминиращи в днешното ни политическо пространство. България има нужда от нова цялостна национална идеология, способна да обедини устрема на всички  граждани към по-добро!

В ГОДИНИТЕ на демокрацията думата „идеология“ стана мръсна дума, поради горчивите спомени от оная, сбърканата идеология на вече разпадналото се социалистическо общество. Без идеология обаче не може! Социологическият закон е категоричен. Обществото има три основни съставни части: стопанство, политика и идеология. Ако ние не намерим правилната, градивната, вярната национална идеология, чиито принципи съставляват носещата конструкция на обществото, то успешно такова не можем да  изградим.

ТОВА разбиране вече не е съвсем чуждо за мнозина разумни българи, вярвам че лека-полека то ще се умножава все повече и тогава промяната ще стане възможна. Надявам се, че годините политически опит са насочили към това разбиране  и лидера на партия „Глас народен“ - Светльо Витков, който определи доста точно в тази посока целите и платформата си за предстоящите избори. За което и получава моята гражданска подкрепа.

С уважение:
Мариян Данчев, кандидат за народен представител

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Начало

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |