Злато за 85-годишния троянец Пенко Пеевски

* Представителят на ТД „Амбарица 21“ бе най-възрастният на първенството, което му донесе и допълнителна награда
ДП по ски за ветерани
С №109 – златният медалист Пенко Пеевски, ТД „Амбарица 21“ (Троян)
НА ТАЗГОДИШНОТО Държавно първенство по ски за ветерани, провело се на 13-14 март, заявки за участие бяха подали 206 състезатели от цялата страна. Но трудното трасе стъписа част от записалите си и двайсетина от тях се отказаха минути преди началото. Според международните изисквания стартът трябваше да е с 80 метра по-ниско, но такава промяна щеше да отложи надпреварата с повече от два часа, а рискът да се „пробие“ пистата в по-късните часове на деня беше реален. Ето защо и състезатели, и организатори, и съдии взеха решение да приемат предизвикателството.
 
Пенко Пеевски
ПОЛУЧИ се интересно и драматично състезание с над дузина отпаднали, в което мъжете от Туристическо дружество „Амбарица 21“ (Троян) показаха високата си класа. След финала на най-високото стъпало на почетната стълбичка се качи Пенко Пеевски, окичил се напълно заслужено със златния медал. Със своите 85 години троянецът бе и най-възрастният състезател в първенството, което му донесе допълнителна специална награда. В призовата петица намери място още един от нашите – Пламен Пеевски, достоен последовател на своя баща.

ОТ ИМЕТО на ТД „Амбарица 21“ изказваме голямата си благодарност на д-р Валентина Александрова, чиято финансова подкрепа направи възможно нашето участие и достойното ни представяне на Държавното първенство.

ТД „Амбарица 21“, Троян 

Бел. ред. През 2020 г., по случай 85-годишнината му, Пенко Пеевски бе удостоен с най-високото отличие на Българската федерация на туристите ветерани (БФТВ) - почетното звание и медал „Заслужил турист ветеран”. А през 2015 г., когато отбеляза своя 80-годишен юбилей, бе удостои с почетното звание и значка „Отличник на БТС” за дългогодишния му принос за развитието на организирания туризъм в България.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |