21-годишният Додо Калистерски с първа държавна титла при мъжете

* Троянецът не остави съмнение в превъзходството си и грабна златото в кат. 81 кг на Държавния личен шампионат в Пазарджик; 236 състезатели в 14 категории спориха за призовите места * Поглед към Париж 2024

Добромир (Додо) Калистерски

Джудо

21-ГОДИШНИЯТ ни съгражданин Добромир (Додо) Калистерски завоюва злато при мъжете в категория 81 кг на Държавния личен шампионат по джудо 2021, провел се в Пазарджик (20-21 март). Нашето момче стигна по безкомпромисен начин до победата и не остави съмнение в превъзходството си, носейки нова доза радост и гордост за своя клуб СК по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян) и треньора си Николай Матев. Тази титла е първата при мъжете на талантливия троянски спортист и общо 11-тата му във всичките възрастови групи през годините – нещо уникално и непостигано от друг български джудист. Надпреварата в Пазарджик бе първа за сезона в родното първенство и се радваше на сериозна  масовост – за призовите места при мъжете спориха 236 състезатели в 14 категории.

Титла при мъжете за Добромир Калистерски, кат. 81 кг, ДЛШ 2021, Пазарджик, 21 март

В МОМЕНТА Добромир Калистерски е студент по право в УНСС, втора година, и се справя отлично с юридическите науки. Продължава да носи под мишница и трета диня – активно участва във всички събития на троянската структура (РК „34-ти пехотен Троянски полк“) на патриотичното дружество „Традиция“. Додо тренира джудо от 6-годишен (2006 г.) и до днес неизменно е в редиците на своя троянски клуб. Първия си успех постига на 8 години – два медала от турнир в Севлиево, а от 10-годишен е в националния отбор на България. Голямата спортна цел на железния троянец е участие на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж, Франция.

Т21


Още по темата:

2 коментара:

Unknown каза...

Г-н Маринов предлагам ви сътрудничество. Аз ще „храня” шайката, а вие им вземайте пари за цензура на дисидентите. Вие сте демократ ,частник,така ,че вярвам по регламент няма как да ви подтиснат. Само ,че им издавайте фактури (на общинска сметка), за да не ви обвинят след време в обвързаност. Аз ще се старая с хонорарите ви да не могат да се пазарят. Поздрави от гражданското общество.

? каза...

Браво! Дано мечтите му се сбъднат!
А другият коментар не го разбрах.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |