Поклон за Сашо

* Отиде си най-футболният човек на Троян, човекът, чиято радост, мъка, любов, смисъл, вяра бе футболът, чийто живот бе футболът * Боби Иванов: „За мен Сашо си остава жив и ще го има винаги. Той разбираше играта и бе голям, много голям“

Александър (Сашо) Николов, сн. troyanexpress.com

In memoriam

ОТИДЕ СИ Сашо, най-футболният човек на Троян. Само месец след като навърши 80. Александър Николов, треньорът, запалил по футбола стотици троянски хлапета, тънкият познавач на великата игра, човекът, чиято радост, мъка, любов, смисъл, вяра бе футболът, чийто живот бе футболът. Човекът, който никога, дори в най-трудните и невъзможни моменти, не изневери и не предаде своя ФК „Чавдар“ (Троян). А освен спортист и спортсмен, бе много хубав човек – фин, толерантен, прощаващ, мъдър. И си остана младеж до края – и по дух, и на вид, никой не му даваше повече от 60.

Сашо с Боби Иванов, 2020 г., сн. troyanexpress.com
Сашо с Пламен Петков, преди години
На съдийската маса с Кольо Стоименов,
друга троянска футболна легенда, 2011 г.

„СТАДИОНЪТ бе неговият живот. За мен Сашо си остава жив и ще го има винаги. Нямам думи за това, което ми е дал и на което ме научи, той ме създаде като футболист, мен и десетки други. Той разбираше играта и бе голям, много голям“, сподели за Т21 Боби Иванов, духовният събрат, съмишленикът и продължител на троянското футболно дело. „Почивай в мир, Тренер! Завинаги ще останеш в моето сърце! Благодаря ти за всичко!“, бяха думите за сбогом на Пламен Петков, друг от Сашовите възпитаници и последователи. 

„ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много хлапета, правещи първите си стъпки в тази велика игра, минахме през Вашите ръце, хващайки ред и дисциплина (е, поне някои). Строг, но справедлив! Няма да ми стигнат думите, за да Ви благодаря, че вярвахте в мен, дори когато аз не вярвах в себе си“, написа бившият вратар на юношеския ни тим Александър Мирослав. „Днес си отиде един прекрасен и незабравим човек! Вие ни научихте какво е работа в екип, как да се уважаваме и да се справяме с трудностите на терена. Почивайте в мир, тренер, винаги ще останете в нашите сърца!“, бе пък последното сбогом на момичетата от дамския ни тим, с които Сашо работеше в последните години.

ОТИДЕ СИ една троянска спортна легенда, едно голямо футболно сърце, един голям троянец! Дълбок поклон!

Т21

Начало

5 коментара:

Попов каза...

Вечна му памет

Румяна Маркова каза...

Изненадана съм от тази трагична вест. Познавах Сашо от младеж, з ащото живееше у нас на квартира. Винаги ми беше приятно да го срещна на улицата или да го видя на стадиона. С баща ми Минко Манговски, който го построи, даваха душата си за футбола. Поклон!

Unknown каза...

Прощавай Сашо!Добротата,спортната злоба и отношението ти към останалите на терена те правеха недостижим за хиляди троянци. Почивай мир приятелю!

Людмил Урчев каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Людмил Урчев каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |