Световни отличия за Милена Илева от Априлци

* Ръководителката на детските фолклорни формации „Априлски звънчета“, „Балкански букет“ и „Шарено герданче“ с три награди от IV Световен конкурс по фолклор, Велико Търново 2020

Милена Илева

У комшиите

„МИНАЛАТА седмица Община Априлци – от името на организаторите на IV Световен конкурс по фолклор, Велико Търново 2020 – връчи три награди (дипломи) на Милена Илева, ръководител на детските фолклорни групи „Априлски звънчета“, „Балкански букет“ и „Шарено герданче“ към априлското читалище „Просвета - 1927 г.“ (кв. „Видима“). „Благодарим, г-жо Илева, за голямата любов, талант и постоянство, с която обгрижвате децата на Априлци! Радваме се заедно с вас на успехите и ви желаем много, много здраве и още щастливи детски усмивки! Благодарим на ръководството на читалище „Просвета - 1927 г.“, за материалната база, предоставена за репетиции, но още повече за човешката топлина и съдействие, които правят възможни всички тези прекрасни инициативи!“, четем в благодарствения адрес на общинарите.

СВЕТОВНИЯТ конкурс по фолклор се организира от Euro Folk Academy под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (ЕАФФ) и е оценяван като №1 в Европа в областта на традиционни народни изкуства. Изданието му през 2020 г. се проведе виртуално, а изпълненията на момичетата и момчетата от Априлци – песни, легенди и детски игри от местния фолклор, бяха записани предварително на диск (CD и DVD). 

Ръководителката сред своите възпитаници

РАЗБИРА се, това са поредните награди за формациите на г-жа Илева, нейните възпитаници имат призови класирания и отличия от десетки фолклорни  фестивали, конкурси и телевизионни предавания, сред които: „Арбанаси пее и танцува“, Националният събор в Копривщица, „Орфеево изворче“ (Стара Загора), „Старопланински събор“ (Велико Търново), „Орфееви таланти“ (Пловдив), Европейският шампионат по фолклор, Световния шампионат по фолклор, телевизионните предавания „От българско по българско“, „Сите българи заедно“ и много други.

И ОТ НАС – поздравления за г-жа Илева и децата на Априлци!

Т21, по информация на Община Априлци


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |