Препоръки към Троян от Българския икономически форум 2020

* Николай Василев: „Колкото по-добро е ръководството на общината и повече подкрепя бизнеса, толкова по-добре“ * Кристиян Михайлов: Ако бях кмет, ще се опитам да привлека повече IT служители от компании в страната и чужбина
Икономика
Момент от Българския икономически форум 2020, 1-2 декември

СЕРИОЗНО внимание на община Троян бе обърнато на провелия се на 1-2 декември Български икономически форум 2020, чиято основна тема бе икономическото възстановяване на хоризонта (след ударите от ковид кризата), а лектори – изявени български и европейски икономисти. Интересът към община Троян бе провокиран от сериозно подготвените и поставени предварително въпроси от икономическия екип на общинската администрация.

Георги Табаков

„ЕДНА голяма част от въпросите са от Община Троян, за което ги поздравявам“, бяха думите на водещия и председател на сдружението „Българския икономически форум“ Георги Табаков, с които започна работата на форума през първия ден. А с отговорността да отговори на възловата част от троянските питания – как може малка община като нашата да привлече сериозни инвеститори (сериозен бизнес с висока добавена стойност) – се нагърби бившият икономически министър Николай Василев, сега управляващ партньор на дружеството „Експат Капитал“.

Николай Василев

„МОЯТ отговор е, че пред община Троян стои същият проблем спрямо столицата София, както стои пред България спрямо двигателя на ЕС Германия и други по-големи държави. Община Троян трябва да прави същото, което трябва да прави цяла България. Колкото по-добро е ръководството на общината и повече подкрепя бизнеса, толкова по-добре – колкото по-добро е административното обслужване, по-малка корупцията, по-кратки сроковете, в които се отговаря на бизнеса, по-добра е инфраструктурата, колкото са по-добри болниците, училищата, по чиста природата и т. н.  Останалото е предприемчивостта на местното население, привличането на производители. Специално община Троян има отлична природа, добра индустриална традиция и просто трябва да положите още усилия, вие сте го правили, да привлечете повече инвеститори с всички най-добри неща, които те търсят. Ако не знаете (какво търсят), питайте самите инвеститори от какво имат нужда“, заяви г-н Василев. 

НА УТОЧНЯВАЩОТО питане на водещия дали е добре кметът и изобщо общинските структури да правят сериозна рекламна кампания на общината, отговорът на ексминистъра бе: „Колкото по добре кметът и цялата Община маркетират себе си, толкова по-добре. Троян е една от добрите общини в това отношение – защото ако се направи анкета, ще се окаже, че от 265 общини в страната над 100 хората не биха могли да ги локализират/разпознаят на картата. Всяка община трябва да се бори конкурентно с останалите и това е нещо положително“. Че Троян стои добре в това отношение потвърди и друг от участниците – доц. д-р Красен Станчев, преподавател в Софийския университет и председател на борда на Института за пазарна икономика.

Кристиян Михайлов

ЧУ СЕ и една интересна препоръка – от Кристиян Михайлов, представител на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация: „Това, което бих направил аз специално за община Троян, е – комуникационна стратегия как да привлече повече IT служители, които да отидат да работят отдалечено, в Троян, за компании в София, Пловдив, Германия, Австрия, Щатите и др. Защото все повече хора от IT сектора имат нужда да излязат от големия град и да живеят на място с чист въздух, красива природа, добра инфраструктура. Това е едно от нещата, които бих направил аз, ако съм кмет на Троян“.

Т21

Начало

1 Коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Лелееееееееееееееееее,нито е чисто в града ,нито въздуха е чист.Като започнат от Комуналните да плевят в оранжериите и ремонтите да се точат ще е прах и мръсотия както си е и сега.ТРОЯН Е МРЪСЕН ГРАД,не се заблуждавайте.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |