Сигнал от жители на мах. Райковска в Троян

* „Считаме, че вече е време да се направи истински ремонт на този път и той да бъде разширен така, че да могат автомобилите да се разминават безпроблемно“
Читателите ни пишат
До: Донка Михайлова, кмет на община Троян
Копие: в-к „Троян 21“
 
По пътя към мах. Райковска
УВАЖАЕМА г-жо Кмет, през лятото на 2009 г. беше асфалтиран пътят до мах. Райковска, но ремонтът не беше извършен качествено. С писмо № 04-656 от 24 февруари 2011 г. сигнализирахме Общината за това, че в горния край банкетите бяха насипани с минералбетон и валирани, но на около 500 м надолу беше само насипано, без да бъде валирано. Тъй като пътят не беше разширен, при разминаване единият от автомобилите трябва да излиза от асфалта на банкета. Насипаният минералбетон беше изхвърлен встрани и дъждовните води го изнесоха, а асфалтът започна да се кърти.

Илиян Гачев
СЪС СВОЕ писмо № 01-1114 от 9 декември 2011 г. от общинската администрация ни отговориха, че ремонтът не е приключил. Предвидени са средства за довършването му през 2012 г. И с това писмо всичко приключи. През настоящата 2020 г. пътят е без банкети и от двете страни асфалтът започва да изчезва. Пътят става все по-тесен, което води до трудно разминаване на автомобилите, което пък от своя страна е предпоставка за ПТП. Изминали са 11 години от последния ремонт и считаме, че вече е време да се направи истински ремонт на този път и той да бъде разширен така, че да могат автомобилите да се разминават безпроблемно. Това може да се само с насипване и валиране.

Г-ЖО МИХАЙЛОВА, надявам се, че ще обърнете внимание на нашия сигнал и състоянието на пътя ще се подобри, все пак сме в 21. век. Преди 5-6 дни срещу бившата детска градина на „Елма“ пътят, водещ към мах. Райковска, буквално се е изсипал в реката, като мястото е маркирано с… две летви; а преди повече от две години под вилата на Иван Йонков подобно пропадане бе обозначено с един клон, на който бе завързан найлонов плик?!

5 февруари 2020 г., Троян
Лице за контакти:
Илиян Гачев, Троян,
ул. „Ген. Карцов“ 70, тел. 0878/749609

3 коментара:

S.Iliev каза...

Ами сега Кмета на град Троян следва да отговори публично на гражданина - това го изискват добрите практики на управление... И по-важното - да каже какво ще направи общинската администрация по повдигнатия проблем !!!

D Penkov каза...

До 1-ви,какъв отговор тя техниката е прекарана започва строежа на магистралата.

Unknown каза...

А какво да кажат горките жители на махала Радоевското, (Хасъмското), които и до ден днешен са без всякакъв път?! Да, може да са 7-8 човека, но са живи хора, Човеци! И години наред плащат такса смет на общината, при положение, че поради липсващия път, няма как някой да достави и изпразва контейнер за смет...Не дай си, Боже, някой от тях, (средната им възраст е над 60 години), да се разболее, или нещо по-лошо. И идея си нямам, как бърза помощ ще стигне до тях с линейка. Ами сега, когато корона вирусът е заплаха, особено за тяхната възрастова група, а и всички те са, с придружаващи старостта им, заболявания? Някаква мерчица, някаква грижица за тези хорица? Бръмчат мотори денонощно, но никой от тези млади, (предполагам) хора не се сети, че возейки се волно сред природата, може да предложи да напазарува на местните, изкачващи всеки ден стръмната, често кална и трудна (особено за възрастта им) пътека, до най-близкия магазин в село Орешак, "само" на някакви си 4-5 км пешком? За социална грижа даже и не споменавам. Всички тук се молят и вируса да ги прескочи. Така, както местната и общинска власт отдавна е направила. Прескочила ги е. Зачеркнала ги е. Живи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |