„Траяна” и „Ха, за здраве” с нов ръководител

* Мартин Мочков е хореограф на Северняшкия ансамбъл (Плевен), над две десетилетия е работил в ансамбъл „Тракия“ (Пловдив) и три години в състава на Нешка Робева
Професионалисти
Мартин Мочков
ЗА РАБОТАТА на Фолклорен ансамбъл „Траяна” и групата „Ха, за здраве” към троянското НЧ „Наука - 1870 г.” през новия сезон бе привлечен голям професионалист. Това е Мартин Мочков - хореограф на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”, Плевен.

МАРТИН е завършил Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. И израства като изпълнител и хореограф в ансамбъл „Тракия”, където работи в продължение на 23 години. Три години работи и в състава на Нешка Робева – „Два свята” и „Орисия”. Има повече от 20 свои авторски постановки.

ПРЕЗ 2017 Г. се завръща в родния Плевен и в Северняшкия ансамбъл. „Танцът – това е енергия, с която да изтанцуваш преживяното. Танцът е култура, начин на живот”, казва Мартин Мочков. От началото на м. септември този безспорен майстор ще работи с ФА „Траяна” и групата „Ха, за здраве”; а двете групи за напреднали деца продължават своите занимания с досегашния си хореограф Васил Гърмолов.

Тотка Станчева, НЧ „Наука - 1870 г.“

Важно!

• Репетициите на групата „Ха, за здраве” започват на 4 септември 2019 г. и ще се провеждат всеки понеделник и сряда по следния график: начинаещи – 17:30 - 18:45 ч.;  напреднали – 19:00 - 20:15 ч.

• Репетициите на ФА „Траяна” започват на 5 септември 2019 г. и ще се провеждат всеки вторник и четвъртък по следния график: деца/начинаещи – 16:45 - 17:30 ч.; концертен състав – 18:00 - 20:00 ч.

Родителската среща на желаещи деца (начинаещи) е на 19 септември 2019 г. (четвъртък), 17:15 ч. в репетиционната зала.

НЧ „Наука - 1870 г.“ пожелава много приятни емоции и успехи на талантливите ни танцьори, на техните хореографи и ръководители!


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |