С концерт откриха новия читалищен салон

* Д-р Виолета Койновска: „Когато много хора прегърнат една обща кауза и работят здраво за нея – нещата се случват” * Донка Михайлова: „От толкова време насам за пръв път съм на тази сцена и гледам салона без да се срамувам”
Промоция
Коледният концерт започна и завърши с изпълнения на читалищния ансамбъл "Траяна"
МНОГО сърцат, както обикновено, но по-тържествен от друг път бе тазгодишният Коледен концерт на троянското читалище „Наука – 1870 г.” (19 декември). Защото празненството бе първото събитие на читалищната сцена след мащабния ремонт на салона, отнел няколко месеца; и тази вечер бе символичното прерязване на лентата.

ЛОГИЧНО, в началото водещата на концерта Маргарита Мондешка припомни как се стигна до преобразяването на овехтелия, амортизиран и поради всичко това – с ограничена функционалност, читалищен салон, мястото, което освен на читалищните дейности е домакин на всички значими общоградски прояви. Средствата – 60 хил. лв. осигурени от Община Троян и недостигащите 11 хил. лв., набрани след интензивната дарителска кампания, организирана от читалищния екип и благодарение на отзивчиводтта и съпричастността на троянци. Спонсорите – явни и анонимни, някои дали повече, други по-малко, но всички откликнали от сърце и с разбиране за важността на каузата. Фирмите изпълнители – от Троян, София и Плевен, свършили работата си според договорките, качествено и в срок. Читалищният екип – хвърлил много сили и скъсал много нерви, но довел нещата докрай.

Двама тромпетисти от новата духова музикална секция обраха най-много овации
СЛЕД концертната феерия от звуци и багри – на сцената се качиха представители на всички читалищни формации (вокалните студия „Усмивка” и „Гласове”, танцовия ансамбъл „Траяна”, брейк денс формацията„Електрик Стайл Крю”, Детска музикална школа, детското студио за фолклорно пеене, новата духова музикална секция и др.) – на микрофона излезе председателят на читалището д-р Виолета Койновска.

„ДОБЪР ВЕЧЕР на всички, добре дошли на Коледния концерт на НЧ „Наука – 1870 г.”! Надявам се, че успяхте да разгледате и да се порадвате на обновения салон на нашето читалище – на удобните нови седалки, на прекрасната акустика. С ремонта на този салон троянци на практика доказахме поговорката „сговорна дружина планина повдига”. Доказахме, че когато много хора прегърнат една обща кауза и работят здраво за нея – нещата се случват”, заяви д-р Койновска. А пожеланието й бе: „Да сме живи и здрави да ползваме новия салон, да го пазим и да се радваме на представленията, които се изнасят на неговата сцена”.

В КРАЯ на словото си читалищният председател изказа специална благодарност на кмета Донка Михайлова. „Понеже говорихме за благотворителност, позволете ми да поканя на сцената нашият най-голям благодетел – кмета г-жа Михайлова, която е и инициатор на този ремонт”, заяви д-р Койновска и от свое име, от името на читалищния екип и от името на всички троянци връчи на г-жа Михайлова благодарствена грамота и голям букет. „За съдействието, което ни оказахте – не само за салона, а и за всички неща, които са нужни на читалището и на града. И се надявам, че няма да е за последно”, уточни председателят на НЧ „Наука – 1870 г.”.

Д-р Виолета Койновска връчва благодарствена грамота на кмета Донка Михайлова
„УДОВЛЕТВОРЕНА СЪМ, че от толкова време насам за пръв път съм на тази сцена и гледам салона без да се срамувам. Радвам се, че Троян получи това, което заслужаваше – и то само два месеца, след като получи и нова репетиционна зала”, заяви от своя страна Донка Михайлова. И връчи на д-р Койновска кошница с цветя с думите: „Като своеобразен израз на признателност към всички, които направиха възможна тази зала – екипът на читалището, читалищните настоятели, всички дарители. Накарали ни да вярваме, че Троян има свой духовен живот, който ни дава перспектива и бъдеще!”.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

bravo na Donka

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |