Националната кампания „Попитайте хематолога“ идва в Ловеч

* Безплатни прегледи при специалист хематолог ще се проведат на
 17 юни, понеделник; повече информация – на тел. 070010126
Предстоящо
НАЦИОНАЛНАТА кампания „Попитайте хематолога“ ще посети отново Ловеч – д-р Виктория Върбанова, специалист „Клинична хематология“ от Военномедицинска академия, ще преглежда и консултира безплатно пациенти със съмнение за хематологично заболяване (заболяване на кръвта). Кампанията се организира от Института за здравно образование и Българското медицинско сдружение по хематология с подкрепата на водещите университетски хематологични центрове от София, Пловдив, Варна и Плевен, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч и Община Ловеч.

ПРАКТИКАТА показва, че обичайно пациентът се лута по различни кабинети и достъпът му до правилно лечение се разтяга във времето. Правено е и проучване, според което знанието за заболяванията на кръвта не е достатъчно и 47% от анкетираните изобщо не са наясно за тези заболявания. Повече от половината споделят, че в последната година не са си правили пълна кръвна картина и асоциират заболяванията на кръвта най-често с анемията и левкемията.

ЖИТЕЛИ на Ловеч и региона – които имат съмнения за своето състояние, неуточнена хематологична диагноза или са лежали с такава диагноза в хематологично или друго отделение, ако имат продължителна анемия с прием в болница, увеличена слезка или увеличени лимфни възли – могат да научат начините за участие в безплатния преглед от горещия телефон 070010126 (на цената на градски разговор). Телефонната линия  е отворена всеки работен ден от 10:00 ч. до 16:00 ч., като още информация за компанията можете да намерите на сайта на Института за здравно образование www.healthedu.eu

Национална кампания „Попитайте хематолога“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |